אנקופרסיס ורילטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

19/03/2013 | 20:15 | מאת: חדשה בפורום

שלום רב, בני בן הכמעט 9 החל ליטול ריטלין לפני כחודש. מאז הבחנתי כי תדירות הפעמים בה הוא ניגש להתפנות לשירותים לישיבה ארוכה גדלה פי 3. היום הוא יושב 3 פעמים. אך מלבד זאת הוא אינו מספיק להגיע בזמן והתחלת הצואה נשארת על גבי התחתונים שלו, כזו שמדיפה ריח רע.שוחחנו עמו מזה מספר פעמים בבקשה לעזור לו וייעצנו לו לשבת בשירותים בוקר צהריים וערב. הוא אכן עושה זאת אך עדיין לא מספיק להמנע מהשארת השאריות על התחתונים. שאלתי היא, האם ידוע לך מה יכולה להיות הסיבה האם יתכן שמדובר באנקופרסיס? הקיבה שלו רכה.

חדשה בפורום שלום, Ritalin אינו ידוע כגורם לאנקופרזיס (הטלת צואה בתחתונים). יתרה מכך, אנקופרזיס שכיח יותר בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז, ולעתים התחלת טפול ב-Ritalin פותר את הבעיה. המלצתי היא, לפנות ראשית לרופא הילדים, ולשלול סיבה אחרת להכתמת התחתונים ולריח הרע של הצואה. שנית, מומלץ להתחיל בטפול התנהגותי - ישיבה של 15-20 דקות בשרותים, בשעות קבועות ביום. חשוב גם לודא שהילד יודע טכנית איך לנגב את ישבנו. חג שמח, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים