בן 10 מחונן בעל הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/11/2011 | 22:26 | מאת: דורית

שלום, קודם כל תודה מראש על עבודתך המבורכת,מאוד שמחתי למצוא אינפורמציה כה עניינית וספציפית בנושא!!!! בני מחונן ובעל הפרעת קשב שמתבטאת ברגישות יתר בכל דבר-אור,מגע,בוכה בקלות,כועס בקלות,מתייאש מהר,לא מבין לעתים מצבים חברתיים,מתקשה להתארגן,להתרכז,להרדם.מאידך,סקרן ויודע המון ויכול לקרוא שעות רבות ספרים או לשחק משחקים במחשב. בינתיים הוא לא מטופל בתרופות,ומבחינתי לא הייתי רוצה להגיע לתרופות.. מאידך אני דואגת ועם היד על הדופק. הוא מתפקד סביר במסגרת (חברתית ולימודית),אך הוא בכיתה ד, ונראה שככל שהרמה הלימודית עולה,קשיי הריכוז פוגעים בו. מנסיונך, עד כמה ניתן לסייע לילד ללא תרופות בלי לפגוע בו, ואם כן,איך. אני שהיתי מספר שנים בחו"ל במקום שם לא מתמצאים בטיפול בילדים כאלה, ואני קצת "בפיגור" בכל הנוגע למקובל כאן ולאפשרויות. תודה מראש, דורית

דורית שלום. תודה על המחמאות. חלק מהתסמינים אותם את מתארת אצל בנך שייכים להפרעת קשב ורכוז, ואחרים לא. היותו מחונן אינה מעלה או מורידה את הסכון ללקות בהפרעת קשב ורכוז. הצורך בטפול, ובטפול תרופתי כחלק מטפול בכלל, נקבע לפי שתי אבני בוחן - קיומה של מצוקה אצל הילד, וקיומה של הפרעה בתפקודו של הילד. אם קיימת מצוקה או הפרעה בתפקוד, יש צורך בטפול. אם המצוקה או ההפרעה בתפקוד נגרמת כתוצאה מהפרעת קשב ורכוז, בד"כ יש צורך בטפול תרופתי, כחלק מטפול כולל. אין כל רווח בדחיית הטפול או הטפול התרופתי, אם יש צורך בו (למטופלי אני חוזר ואומר, שבגיל 80 לא מקבלים תעודת הערכה מקופ"ח על חסכון בתרופות לקופה). לאור התאור שמסרת, נראה שיש צורך הן באבחון מסודר של הפרעת קשב ורכוז, והן בבצוע אבחון פסיכולוגי. לאחר מכן, יש להתיעץ עם רופא הקשב והרכוז, ולשקול את נחיצותו של הטפול התרופתי ו/או טפולים נוספים. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים