מבחן טובה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/03/2013 | 21:25 | מאת: מ

ערכתי לבני מבחן טובה ובדקה ניורולוגית מקיפה ויצא שהילד סובל מadhd השבוע לאור החרפה במצבו ההתנהגותי וחוסר הרצון והיכולת לעשות משהו עם עצמו החלטתי לחזור על מבחן הקשב כדי לבדוק מה מצבו להפתעתי יצא שאין לו בעיית קשב. יש לציין שהוא לוקח רספרידל ונתתי לו ערב לפני הבדיקה. האם יש השפעה על תוצאת הבדיקה? איך ניתן להסביר את ההבדלים בין הבדיקות?בני בן 13.

מ שלום, כפי שאני חוזר וכותב בפורום, חוזר ומדגיש, בדיקת TOVA אינה אבחון, אלא אחת מבדיקות העזר בה אפשר להשתמש. כמו כל בדיקה אחרת, היא אינה אמינה ב-100% (לא אכנס למונחים המקצועיים המאפיינים טעויות של בדיקות). מעבר לכך, גורמים רבים משפיעים על הקשב והרכוז. אבחון של הפרעת קשב ורכוז נעשה על סמך בדיקת הילד, שיחה עם ההורים, וקבלת מידע ממקורות נוספים, בד"כ באמצעות שאלונים. לעתים משתמשים בבדיקת TOVA כדי לקבל מידע נוסף. כמו כל בדיקה, יש לדעת לקרוא אותה, וצריך להבינה כחלק מאבחון כולל. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים