בעיית קשב וריכוז לילד בן 15

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

05/03/2013 | 13:35 | מאת: לימור

הילד שלי בן 15 מאובחן שנים עם בעיית קשב וריכוז ולוקח טיפול תרופתי באופן לא שוטף,ניסינו גם רטלין,היום לוקח קונצרטה 27 מילגרם טוען לתופעות לוואי של דכאון ,דכדוך וחוסר תאבון , ניסינו גם קונצרטה 36 מילגרם אשר גרם לו לחוסר תאבון עד השעה 19:00 בערב, הילד הוא נמוך ורזה יחסית לגילו והוא טוען שזה גורם לו לפגיעה בהתפתחות ולחולשה כללית . בעקבות בעיה זו אי לקיחת התרופה באופן עקבי יוצרת בעיות קשות של אי הגעה לבית הספר וקושי להתעורר בבוקר. נאמר לנו כי אם הילד ייקח את התרופה למשך חודש ימים רצוף אז תופעות הלוואי ילכו יפחתו אך הילד לא עקבי בלקיחת התרופה, חשוב לי לטפל בבעיה מאחר וידוע שבעיה זו יכולה להוביל לבעיות נוספות , האם כדאי לפנות לפסיכולוג אשר יתמוך בילד ויחזק את הילד בלקיחת התרופה באופן רציף? ואנו נקבל הדרכה מאתאימה? האם יש פסיכולוג המתמחה בתחום?

לימור שלום, תופעות הלואי שתארת, ורוב תופעות הלואי שבנך מתאר, הן אכן תופעות לואי של Ritalin/Concerta. זאת מלבד טענתו של בנך שהתרופה גורמת לו לחוסר התפתחות. נטילת התרופה באופן רציף אכן יכולה להפחית את עוצמת תופעות הלואי, אך אם תופעות הלואי ממשיכות לאחר מספר ימים של נטילה רצופה, קרוב לודאי שימשיכו לאורך כל הטפול. מעבר לכך, נראה שלבנך בעיה מורכבת יותר, הכוללת גם בקור לא סדיר בביה"ס. הטפול הדרוש הוא טפול כוללני. אני ממליץ: 1. לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער, ולשקול עמו טפול בתרופה אחרת להפרעת קשב ורכוז. 2. הדרכת הורים תעזור לכם ההורים להתמודד עם הקשיים שהילד מציב. 3. טפול פסיכולוגי לילד יכול בהחלט לעזור לו, וגם להגביר את הענותו לטפול התרופתי. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים