קשר בין חוסר לחומצה פולית להפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

03/03/2013 | 18:24 | מאת: אילנה

שלום רב, רציתי לברר אם ידוע על קשר בין מחסור בחומצה פולית לבין הפרעות קשב וריכוז. האם יש מחקרים בנושא. תוצאות בדיקות הדם של בני הראו מחסור גבולי (5.3) בחומצה הפולית, ואני מתלבטת אם במצב גבולי יש טעם לתת חומצה פולית (הבנתי שכמות גדולה מדי בגוף מזיקה)- ואם אין קשר להפרעות קשב אין טעם שאתן?!

אילנה שלום, חוסר גבולי בחומצה פולית, ברמות שמוצאים אצל ילדים בארץ, אינן גורמות או קשורות להפרעת קשב ורכוז. הפרעת קשב ורכוז אינה סיבה לטפל בחומצה פולית. אני מציע להוועץ ברופא הילדים ולברר האם הוא ממליץ על תוספת של חומצה פולית. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים