בית שמש

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/11/2011 | 13:03 | מאת: מיכל

בני בן ה-8 סובל מהפרעת קשב ומטופל באופן קבוע אצל פסיכולוגית ופסכיאטרית הוא מקבל ריטלין 20 ועבד בבית הספר. הבעיה העיקרית אצלו שהוא לא שולט בכעסים שלו ולא מצליח להתגבר כשמכעיסים אותו הוא מיד מרביץ ונשלח כבר כמה פעמים הביתה.כיום הוא מקבל מטפלת ריגשית וסייעת צמודה. הפסכיאטרית החליטה ללת לו פווקסיל חצי כדור ליום ואני מאוד פוחדת מבקשת עצה. תודה

מיכל שלום, בעיות התנהגות שכיחות בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. לעתים הטפול התרופתי ב-Ritalin, פותר את הבעיה, ולעתים יש צורך בטפולים נוספים (טפול פסיכולוגי, למשל) ו/או בתרופות נוספות. ראשית, אין סיבה לפחד. שנית, (ואני ממליץ זאת תמיד) מומלץ לחזור לפסיכיאטרית המטפלת ולשאול אותה מדוע נתנה את התרופה, מה אמורה התרופה לעשות, ומהן תופעות הלואי שלה. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים