ארז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

01/02/2013 | 17:56 | מאת: .

שלום רב דוקטור אחרי ניסיונות רבים ותופעות לוואי בני קיבל 27 פלוס 54 של קונצרטה שעזר לו במשך 3 שבועות בימים האחרונים מרגיש שהטיפול פחות עוזר משקל שלו קרוב ל- 70 מה יכול להיות הסיבה ומה ניתן לעשות

נקודה שלום, השאלה לא ברורה לי דיה, וחסרים פרטים (כמו גיל הנער) ואנזה לענות לפי מיטב הבנתי. בנך שוקל 70 ק"ג, ומטופל ב-Concerta במנון של 81 מ"ג (54+27). המנון אינו חורג ממנון המקסימום, ואינו חורג מהמנון המתאים למשקל. אני מניח שהרופא המטפל נתן מנון זה כיון שמנונים נמוכים יותר לא השפיעו מספיק. אתה גם מתאר שנויים בהשפעת התרופה. יש לזכור, שיכולת רכוז (וגם התנהגות) מושפעים מגורמים רבים, בינהם עייפות, מצב גופני כללי, חרדות, מצב חברתי, התאמת החומר הנלמד לרמת הילד ועוד. אם לאורך זמן רואים שהשפעת התרופה אינה מספיקה, יש לחזור ולהוועץ ברופא המטפל. אפשר לשקול, בין היתר, הוספת טפול לא תרופתי בהתאם למהות הקשיים (טפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי לבעיות התנהגות, הוראה מתקנת ללקויות למידה, הדכת הורים וכו'), שנוי מנון התרופה, הוספת תרופה שניה, החלפת התרופה ועוד. מקוה שעניתי לשאלות, שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים