חרדות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/11/2011 | 10:09 | מאת: עליזה

לרופא שלום יש לי ילד בן 14 עד החגים הכול היה תקין פיתאום שצריך לחזור לבית ספר התחיל בחרדה נוראית שכול דבר לא הולך לבית ספר שואל אים נגעתי בזה מה יקרה שוטף כול היום ידים מפחד שיכנס לא דברים לפה אני אובדת עצות וצריכה יעוץ דחוף אודה לך מאוד עליזה

עליזה שלום, לא ברור ממכתבך, האם בנך סובל מהפרעת קשב ורכוז, והאם הוא מטופל, תרופתית או אחרת. בכל מקרה, התסמינים שאת מתארת הנם תסמינים של הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD). הפרעה זו מתבטאת במחשבות טורדניות (למשל, "הכל מזוהם בחיידקים") הגורמות לחרדה, ובהתנהגות כפייתית (למשל, שטיפות ידיים חוזרות), המקלות על החרדה. הפרעה זו גורמת פעמים רבות למצוקה ולפגיעה בתפקוד, ולכן יש צורך בטפול. עצתי לך היא לפנות בדחיפות לבדיקה של פסיכיאטר ילדים ונוער. רק בריאות, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים