נער וילדה באותה הצרה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

15/11/2012 | 20:31 | מאת: אמא מודאגת ומותשת

שלום נאי אמא לנער בן 19 עוד מעט לומד בכיתה יב ויש לו הפרעת קשב ורכוז מגיל קטן , הוא לא מטופל בכדורים רק לפעמים בטיפות הומואופטיות, והילדה שלי בת 6 גם מראה סימנים של הפרעת קשב וריכוז ובעיות חברתיות של שליטה שרוצה , אותם תסמינים ואני נמצאת כל הזמן בטווח הירייה בינהם, איך אפשר לשרוד ולהסביר לגדול , כי כמה שמסבירים לו הוא עדיין ילדותי ויש תחרות בינהם על תשומת לב וכמעט על כל דבר אשמח לייעוץ הילדה כן מטופלת בהומאופתיה קבוע כך שאני מנסה מצד אחד והגדול לא משתף פעולה.

שלום לאמא המודאגת והמותשת. את מתארת ששני ילדייך לוקים בהפרעת קשב ורכוז, ומרבים לריב בינהם. עוד ציינת שהם מטופלים בהומיאופתיה. לצערי, אין עדות מחקרית שהומיאופתיה הינה טפול יעיל להפרעת קשב ורכוז. המלצתי להתחיל באחד הטפולים שנמצאו כן יעילים: טפול תרופתי, טפול קוגניטיבי התנהגותי לבן ה-19 וטפול התנהגותי לבת השש, הדרכת הורים (כולל אבא), ואולי טפול משפחתי. טפולים אלו, בנגוד להומיאופתיה, נמצאו יעילים, ועשויים לעזור. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים