רצון לאכול אך איבוד תאבון עם נטילת רטילין la

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

24/09/2012 | 11:40 | מאת: מיה

יש לי ילד בן 9 שהחל ליטול רטליןla 20 לפני כחודש. הוא מדווח לי שבמהלך היום הוא רוצה לאכול אך לא מסוגל.הוא לומד יום לימודים ארוך עד שלוש והדבר מפריע לו מאוד,גם כשחוזר הביתה רק ב17:00 מסוגל להתחיל לאכול[בערך 9.5 שעות אחרי] הוא רוצה להפסיק עם התרופה בשל כך. האם מעבר לקונצרטה ישנה משהו? האם מוכרת התופעה של רצון לאכול אך חוסר תאבון?

מיה שלום, Ritalin ו-Concerta, על כל סוגיהם ומנוניהם, גורמים להפחתת התאבון. גם תרופות אחרות ממשפחה זו (תרופות סטימולנטיות) - כמו Adderall ו-Focalin - גורמות לדכוי התאבון. חשוב לברר עם הילד מדוע העובדה שאינו אוכל מציקה לו. יש להקפיד שיאכל ארוחת בוקר וישתה במהלך היום. אם הדבר ממשיך להציק, אפשר להוועץ ברופא המטפל, ולשקול מעבר לתכשיר אחר או הפחתת המנון. כל טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים