השתתפות קופ"ח בתשלום על תרופות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

14/08/2012 | 22:30 | מאת: מיכל

שלום, האם אתה יודע אם קופ"ח (כללית) משתתפת בהוצאות על סטרטרה וקונצרטה? תודה.

מיכל שלום, כל ארבע קופות החולים משתתפות בכ-50% במחיר ה-Concerta למבוטחים שיש להם בטוח משלים בקופ"ח. כל ארבע קופות החולים אינן משתתפות בתשלום על Strattera, כיון שהתרופה אינה מאושרת כלל לשמוש בארץ, ונמכרת בהליך הנקרא יבוא אישי. למרות האמור לעיל, יש מצבים מיוחדים בהם לפחות חלק מקופות החולים משתתפות בעלות ה-Strattera, כמו למשל כאשר יש התוויית נגד ברורה למתן Ritalin ו-Concerta - לדוגמא, בילד הסובל מסוגים מסויימים של אפילפסיה ולוקה גם בהפרעת קשב ורכוז. עוד נקודה, אם יש לך או לאבי הילד בטוח פרטי, כדאי לבדוק אם חברת הבטוח תשתתף בחלק מעלות התרופה (למרות שבד"כ הם יסבירו לך למה דוקא במקרה הספציפי הזה ממש לא מגיע לו). יום טוב, וסליחה לכל סוכני הבטוח. ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים