ילדה מלאת מרץ סקרנות ומהירת הבנה או שמא הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

12/07/2012 | 18:58 | מאת: רויטל

שלום רב, ביתי בת שנתיים וחודשים .ילדה מקסימה! מלאת חן, שמחה, פיקחית, מדברת יפה מאוד לגילה.נולדה בלידה רגילה (ואקום).החלה לשבת בשירותים מגיל שנה וחצי ונגמלה לחלוטין בגיל שנתיים. ילדה סקרנית מאוד! חוקרת מגיל צעיר את סביבתה . אולם במהלך חייה הקצרים אנו ערים לכל מיני דברים שמעוררים חשד: 1. מיכלי לא ממש מתמידה במשחק כל שהוא.הגננת מדווחת שהיא יושבת פחות מכולם בזמן סיפור או פעילות יצירה. למרות שמאוד אוהבת לצייר. 2. אני מרגישה שהיא לא מספיק יושבת וחוקרת משחקים אלא בעיקר מפרקת או מסדרת את המשחק בחזרה למקום. 3. היא גם לא מסכימה שאנחנו נלמד אותה שום דבר. 4. מיכלי נכנסה לגן בגיל 1.4 ומיד "זכתה" לכינוי: המכפכפת של הגן. כיום זה הרבה פחות נורא אבל זה עדיין קיים .אני ממש רואה את הרתיעה של הילדים ממנה. 5 5. הרגלי אכילה וסביבת האכילה של מיכלי- מיכלי מחזיקה באופן טוב כפית מגיל שנה. יכולת אחיזה ממש טובה לטעמי אולם מלכלכת מועכת וזורקת על הרצפה. כמו כן, מטיחה חפצים שונים על הרצפה בחוסר זהירו שהייתי מצפה שתהיה לה בגיל שנתיים. ובכלל ברגע שאנחנו כועסים עליה או מנסים לדבר איתה היא מיד מבקשת אוכל. אני מרגישה שהיא אוכלת טוב בארוחות אבל יחד עם זאת מבקשת כל היום לאכול ולנשנש משהו. 6. שינה- מיכלי עם הרגלי שינה שהיו טובים בעיני- היא הייתה מושא לקנאה בקרב חברותי שהתמודדו עם בעיות הירדמות וכדומה. כיום מיכלי ישנה משעה 20:00 , נרדמת בכוחות עצמה ללא עזרתנו. קוראים סיפור והיא מבקשת שנצא מהחדר ולאחר מספר דקות נרדמת. אולם לאחרונה, בסביבות 23:00 מתעוררת במעין חצי פינוק ומבקשת שאכסה אותה או מוצץ או שירותים וכדומה וזה קורה לפחות פעמיים-שלוש בלילה. חשוב לציין שזה לא היה כך!יכול להיות שזה קשור לגמילת לילה . אולי היא חשה עיסוק מתמיד בשליטה בסוגרים או זה מתקשר להפרעות שינה בצורה כזו או אחרת... אני מאוהבת קשות בילדה אבל יחד עם זאת חשה מותשת ובעיקר מודאגת. מתנצלת על המגילה אבל אני מעוניינת לשמוע ממך אם יש בסיס לחששותי בברכה, רויטל

רויטל שלום, שאלת שאלות רבות, וניכר שאת מודאגת. כמו כן, לא ברור מה הקשר לפורום זה, אך ניחא. התשובה לשאלתך מצויה בתחילת השאלה - בתך בת שנתיים וחודשיים, וכל ההנהגויות שתארת הן נורמליות בהחלט בגיל זה. הילדה, כמו כל ילד, זקוקה לגבולות, למשל בנושא האכילה - אוכלים בארוחות ולא מנשנשים כל היום, ובנושא ההכאות ("כפכופים") בגן - אסור להכות! הילדה מתנהגת כפי גילה, ובעיקר צריך להמשיך לאהוב אותה ולתת לה לגדול. עם זאת, ניכר שאת מודאגת מאד, ולכן אני מציע לך לשקול פניה להדרכת הורים, שתחזק אותך ותפיג את החששות. אושר ועושר, ד"ר ברנע ארז.

23/07/2012 | 14:44 | מאת: רויטל

כל המגילה שכתבתי נתנה רקע לחשש שלי מהפרעת קשב וריכוז, ואולי היפראקטיביות, אצל מיכלי...

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים