ADD וסכיזופרינה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

04/07/2012 | 08:54 | מאת: רינה

בני בן ה 11 לוקה בעיכוב שפתי ואיחור בהתפתחות מלידה. במשך כל השנים במסגרות אלו ואחרות התלוננו על הריכוז שלו ועל התהנגות חברתית שונה הנובעת או לא נובעת מקושי ביכולת השפתית. זהו ילד שקט, נבון וחולמני. עשינו אבחון ואובחן ADD והומלץ לתת לו ריטלין. הבעיה היא שלאביו יש סכיזופרניה ואני חוששת שאולי כל ההתנהגות שלו נובעת מזה כי ידוע שזה תורשתי. אין לי כוונה לבדוק זאת עכשיו אך אני חוששת שאם כך אז אולי הריטלין יגרום להתפרצות המחלה. אנא חווה דעתך בעניין.

רינה שלום, את מתארת מצב מורכב - ילד שסובל מעכוב התפתחות, ואובחן כלוקה בהפרעת קשב ורכוז ללא היפראקטיביות. כמו כן, אביו לוקה בסכיזופרניה. ראשית, חשוב לדעת כמה עובדות: 1) לבנך סכון גבוה יותר ללקות בסכיזופרניה בהשוואה לילד שהוריו אינם לוקים בחלה זו. 2) שמוש ב-Ritalin אינו גורם לסכיזופרניה. 3) טפול ב-Ritalin, עלול לגרום, באופן נדיר, להופעת תסמינים פסיכוטיים. כלומר, שמוש ב-Ritalin לא יגרום לפריצה של מחלת סכיזופרניה, אך יש לטפל בזהירות. אני ממליץ להיות מטופלים אצל פסיכיאטר לילדים ונוער (אם אנכם מטופלים כעת), לשקול את היתרונות והחסרונות שבמתן הטפול, ואם ההחלטה היא לטפל תרופתית, לעלות בהדרגה במנון התרופה. כמו כן, אפשר לשקול טפול בתרופה שאינה ממשפחת הסטימולנטים (המשפחה של Ritalin), או לשקול שלוב של תרופה המגנה מפני תסמינים פסיכוטיים. בכל מקרה יש להוועץ בפסיכיאטר ילדים ונוער. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים