קונצרטה 36 מ"ג

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/06/2012 | 17:13 | מאת: כוכבית

שלום רב, בתי בת 8 מאובחנת בADHD מטופלת מזה שנתיים בקונצרטה 27 מ"ג לאחרונה חלו תופעות לוואי של רעידות בידיים וברגליים וגם טיקים קוליים ותנועתיים עם הפה (חיקוי של "דג") אנחנו היינו במרפאת קשב בוולפסון וגם הומלץ על העלאת המינון ל-36 מ"ג אך לא יודעים אם זה לא יגביר את התנועות הללו אני מאוד חוששת להעלות את המינון כיוון שהיא מאוד רזה היא שוקלת 24 ק"ג וגובהה 125 ס"מ ובעלת תיאבון די ירוד האם כדאי בכ"ז להעלות את המינון ל-36 מ"ג אני לא מעונינת להציף את הבת שלי בכדורים ושתצטרך עוד כדור גם לטיקים ולכן אני מאוד חוששת מהעלאת המינון כמו כן גם טווח הקשב לפי דברי המורה הוא כשעתיים בלבדעם המינון של 27 מ"ג וכן היא מאוד תזזיתית אולם כאמור אני חוששת מהמינון של 36 מ"ג מה לדעתך כדאי לי לעשות? אודה מאוד על תשובה וסליחה על אורכה של השאלה

כוכבית שלום, מתוך מה שכתבת אני מסיק שבתך סובלת מטיקים קוליים ותנועתיים. העלאת מנון ה-Concerta עלול להגביר את הטיקים, וכן עלול להגביר את הפגיעה בתאבון. למרות זאת, אני מניח שההמלצה לעלות במנון ניתנה עקב קשיים משמעותיים של קשב ורכוז. במקרה זה, וכיון שאת חוששת מאד, אני ממליץ לחזור לרופא המטפל, ולשוחח עמו על היתרונות שבטפול התרופתי ועל תופעות הלואי, ולקבל עמו החלטה שתהיי שלמה עמה. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

09/12/2012 | 20:44 | מאת: ברוריה

את צריכה עוד כדור ריס]ונד או רספרידל זה מוריד טיקים ונותן תאבון

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים