בעיות בלימודים

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/10/2011 | 08:24 | מאת: אורטל

בוקר טוב יש לי ילד בן 7 שהשנה עלה לכיתה ב ויש לו הרבה קושי בלימודים וזה נובע בהכנת שיעורים להקשיב להעתיק מהלוח לארגן את ילקוטו בין להוצאת הציוד ולהכנסתו. הוא מרכיב משקפיים ויושב קרוב ללוח ובכול זאת לא רושם כלום במחברות יש לו קושי בהבנת הנקרא והוא מתעייף מהר לעשות איתו שיעורים יכול לקחת כמה שעות. בשנה שעברה היה לו קושי רגשי והיינו מטופלים עם הפסיכולגית בבית ספר. האם יש צורך לעות איבחון נירולוג?

אורטל שלום, התסמינים שאת מציינת עלולים להיות חלק מהפרעת קשב ורכוז, אך גם מלקויות למידה, בעיות גופניות (הפרעה בראיה, הפרעה בשמיעה וכו'), או הפרעות אחרות. בהחלט יכול להיות שבנך לוקה ביותר מהפרעה אחת (כמו הפרעת קשב ורכוז, ולקות למידה). אני ממליץ לפנות לאבחון של הפרעת קשב ורכוז. אבחון כזה יכול להעשות ע"י פסיכיאטר ילדים ונוער, נוירולוג ילדים או רופא ילדים שהוכשר לכך. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז. כדי ל

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים