קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

26/10/2011 | 13:12 | מאת: שרית

ילד בן 13 עם הפרעת קשב וריכוז ולקויות למידה מטופל בקונצרטה כבר מכיתה ד' אין שינוי מבחינה לימודית נמנע מלעשות מטלות לימודיות (הכנת שיעורי בית וכו') בכיתה משתף פעולה לפי דברי המורה בדר"כ מתנהג גם בסדר אין בעיות התנהגות אלא אם יש מטלה לימודית קשה (לדעתו)בנוסף לילד בעיות רגשיות שלא מאפשרות לו להתקדם, האם טיפול בביופידבק יכול לעזור במצבים אלו? תודה

שרית שלום, טפול בביופידבק אינו עוזר, לפי הידע המחקרי המצוי בידינו, לטפול בהפרעת קשב ורכוז. לעומת זאת, יש הפרעות אחרות בהן ביופידבק יכול לעזור, כגון חרדות. ציינת שהילד סובל מבעיות רגשיות. אולי לבעיות אלו טפול כזה יכול להועיל. אני מציע לבדוק עם הרופא המטפל האם הילד מקבל את מנון מתאים של Concerta. כמו כן, טפולים נוספים כמו עזרה למודית, טפול פסיכולוגי וכו' עשויים לעזור במצבים שונים. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים