רטלקס

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/03/2012 | 19:34 | מאת: שרה

יש לי בן בן 9 וחצי. החל להשתמש בריטלין בתחילת שנה זו. סובל במהלך השנה מתופעות לוואי כגון חוסר תיאבון והליכה לישון בשעות מאוחרות. יחד עם זאת חל שיפור ביכולת הריכוז שלו וברמת יכולת הלימוד שלו. לפני כחודש וחצי החלו טיקים קשים של הראש בעיקר, והדבר הפריע הן לילד, הן למורים ולחברים שהחלו להעיר על כך וכמובן גם לנו בבית. במשך תקופה ניסינו להתעלם כפי שאמורים לעשות עם טיקים, אך הם רק התגברו עוד ועוד. בהתייעצות עם הנוירולוגית של הילד החלטנו על הפסקה של שבועיים. במהלך ההפסקה בנטילת התרופה הייתה הפחתה בכמות הטיקים, אך יחד עם זאת הם לא נעלמו לגמרי. הנוירולוגית גם אמרה שעניין הטיקים לא נובע מהריטלין אלא קיים אצל הילד, בד"כ חולף עד גיל 14, ויתכן שהריטלין מבליט אותו. המורה אמרה מפורשות שהיא מעדיפה להתמודד בעצמה עם הילד מאשר שהוא יסבול מהטיקים הקשים הללו. לאחר שבועיים הילד רצה להמשיך עוד קצת ללא התרופה ולבחון האם יש עוד הטבה עם הטיקים. בפועל לא חזר עדין לתרופה, תוך אישור שאנחנו ההורים נתנו לו לאחר שהסברנו לו שהתייעצנו על כך עם הרופאה שלו. בימים אלה קיבלתי פנייה טלפונית מחברה המשווקת מוצר חליפי לריטלין בשם רטלקס. המוצר עשוי מצמחים בלבד והוא ברשיון משרד הבריאות. ניתן לרכוש אותו אך ורק דרך החברה ששולחת אותו בדואר רשום ולא בבתי מרקחת או בבתי טבע. אני מעוניינת לדעת האם שמעתם על המוצר הזה? יש עליו מידע בגוגל תחת "רטלקס". שאלתי לדעתה של הנוירולוגית אשר רק אמרה בתגובה שאין הוכחות מחקריות ולכן לא יכולה להמליץ על המוצר. מאחר שלוקח בין שבוע לחודש להסתגל אל המוצר, אני אובדת עצות. איני מעוניינת להפסיד את הזמן שיש לי כרגע במהלך חופשת הפסח מצד אחד, אך מצד שני אני חוששת מכך שהמוצר עלול להיות ממכר או בעיות אחרות שלא חשבתי עליהן. אשמח לתגובה מהירה לאור דחיפות העניין. הטלפון הנייד שלי הינו: 050-6413170

שרה שלום, אכן, החברה המשווקת את הרטלקס פצחה במסע תעמולה אגרסיבי. הם התקשרו לביתי כעשר פעמים, ולאחרונה איימתי לתבוע אותם על הטרדה. מעבר לכך, אין לי אלא להצטרף למה שאמרה הנוירולוגית. אין כל הוכחה מחקרית שהתכשיר (מוגדר במשרד הבריאות כתוסף מזון) יעיל, ולכן אין אפשרות להמלץ על התכשיר. האם הוא ממכר? איני יודע, אך אני מניח שלא. אני ממליץ לחזור ולהוועץ בנוירולוגית, ולשקול עמה טפול בתרופה שאינה מהמשפחה של Ritalin (סטימולנטים). בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים