בעיית קשב וריכוז בילדה עם אפליפסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

21/03/2012 | 12:54 | מאת: אורנה

שלום רב בתי בת 5 סובלת מאפליפסיה מסוג ניתוקים, מקבלת תרופות:טרילפטין וסירופ קפרה.האם ניתן לשלב עם תרופות אלו,תרופה העוזרת ל-ADHD כלומר גם להיפראקטיביות. הנוירולוגית שלנו לא המליצה אבל אנו מרגישים שיש צורך בהקדם. אשמח לקבל תשובה,תודה אורנה.

אורנה שלום, Ritalin מוריד את הסף המוחי לפרכוסים, ומגביר את הסכון להם, ולכן במקרה של אפילפסיה יש לנקוט במשנה זהירות כשבאים לטפל בתרופה זו. עם זאת, אין התוויית נגד מוחלטת (כלומר, אין איסור מוחלט), וכמו בכל החלטה קלינית יש לשקול את יתרונות והחסרונות. כדי לעשות זאת, יש להכיר היטב את הילדה, ונכון שתעשה זאת הנוירולוגית המטפלת. יש לשקול גם טפול בתרופות שאינן מהמשפחה של Ritalin (סטימולנטים), אלא ממשפחות אחרות. אפשר למשל לשקול שמוש בתרופה שנקראת Strattera, שהסכון לפרכוסים בעת הטפול בה קטן הרבה יותר. לעומת זאת, תרופה זו יעילה פחות מ-Ritalin, אינה מאושרת לשמוש בארץ, ועלותה בארץ גבוהה. אני ממליץ לחזור ולהוועץ בנוירולוגית המטפלת בה, ולשקול את כל האפשרויות. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

09/07/2012 | 23:19 | מאת: דני

למי שמצליח לקבל אישור מהקופה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים