הטבות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

21/02/2012 | 20:32 | מאת: אאאא

האם לילד עם ADHD מגיעות "הטבות" מסוימות בביה"ס? אם כן, אילו?

אאאא שלום, אין תקנות ברורות המזכות ילד הלוקה בהפרעת קשב ורכוז בהטבות או הקלות כלשהן בביה"ס. עם זאת, רופאים רבים ממליצים על הקלות, ולעתים קרובות ביה"ס נענה. הדבר תלוי גם בגילו של הילד. ההקלות המקובלות הנן תוספת זמן במבחן, מתן הפסקות "אוורור", הפחתה בכמות שעורי הבית, התעלמות משגיאות כתיב ועוד. בביה"ס התכון ובמבחני הבגרות, ההקלות נתנות בד"כ רק לאחר בצוע של אבחון דידקטי. נ"ב, קצת קשה להגות את שמך. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

03/03/2012 | 11:33 | מאת: אאאא

תגובתך

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים