הפחד מרטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

12/02/2012 | 20:24 | מאת: דניאל

בני בן ה-6 קבל השבוע מנורולוג מרשם לרטליטן בהתחלה 5 ולאחר שבוע 7.5 בני בכיתה א ויש לו פער עצום בלימודים והבעיה העיקרית זה בעיה רגשיתי ובנוסף שפתי אני נורא חוששת לתת לו ריטלן והשאלה שלי מה עושים?

דניאל שלום, ראשית, חששך מובן. שנית, אם הנוירולוג המליץ על טפול ב-Ritalin, אני מניח שהוא אבן שבנך לוקה בהפרעת קשב ורכוז. בעיה רגשית ושפתית הן פעמים רבות בעיות נלוות, המצריכות גם הן טפול. את מציינת שלבנך פער גדול בלמודים, ואין ספק שפער זה פוגע בו. סביר להניח שלפחות חלק מהפער נגרם עקב הפרעת הקשב והרכוז. בכך שאינך נותנת לו טפול בהפרעת הקשב והרכוז, את גורמת להמשך הפער, דבר שיגרום לתסכול, דמוי עצמי נמוך, מצב-רוח ירוד וכו'. אני חסיד גדול של נסיון. נסי לתת לו את התרופה. תמיד אפשר להפסיקה. ברוב המקרים רואים שהיתרונות שבטפול עולים על חסרונותיו (תופעות הלואי). עוד אני ממליץ לחזור ולפנות לנוירולוג שהמליץ על הטפול התרופתי, לשטוח בפניו את חששותיך, ולקבל תשובה לשאלות המטרידות אותך. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים