בעיית קשב וריכוז לילד בן 7

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

30/08/2016 | 08:11 | מאת: חיים בן דוד

האם אבחון של בעיית קשב וריכוז לילד בן 7 חייבת להיות ע"י שאלות של רופא? מה הטיפול הכי טוב חוץ מטיפול תרופתי? האם לסביבת מגוריו של הילד , חדרו וביתו יש השפעה על בעיית קשב וריכוז? מה ההבדל בן אי די די לאיי די אייצי אדי

חיים שלום, לפי הוראות משרד הבריאות, אבחון של הפרעת קשב ורכוז של ילד או נער בארץ יכול להעשות ע"י פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים, רופא התפתחותי או רופא ילדים שעבר הכשרה של משרד הבריאות לבצע אבחונים כאלו. האבחון עצמו מתבסס על בדיקת הילד, שיחה עם ההורים, וקבלת מידע נוסף מגורמים אחרים, כמו ביה"ס/גן, ובמקרים מסויימים גם מרופא הילדים, מחלקת רווחה, פסיכולוג מטפל וכו'. הפרעת קשב ורכוז, כמו כל הפרעה מתחום הפסיכיאטריה (ולמיטב הבנתי כמו כל הפרעה רפואית באשר היא)נובעת משלוב של גורמים גופניים וגורמים סביבתיים, כמו הבית והמשפחה, בית הספר, חברת החברים וכו'. כל אבחון חייב להעריך את הגורמים הסביבתיים, ולשקול האם הם תורמים להפרעה בה לוקה הילד. טפול בהפרעת קשב ורכוז הוא טפול כוללני, ואמור לכלול, לפי הצורך, הדרכת הורים, התערבות מול ביה"ס, טפול בבעיות נלוות וטפול תרופתי. "הטפול הכי טוב" הוא טפול שהותאם ספציפית לילד המטופל ולסביבה בה הוא גדל ומתפקד. להפרעת קשב ורכוז קיימים מספר תת-סוגים. השניים השכיחים הם: 1. הפרעת קשב ורכוז עם היפראקטיביות (ADHD, Combined Presentation) - הפרעה בה הילד סובל גם מקושי בקשב וברכוז, וגם מהיפראקטיביות. הפרעה זו מכונה בארץ, בקצור, ADHD. 2. הפרעת קשב ורכוז ללא היפראקטיביות (ADHD, Predominantly Inattentive Presentation) - הפרעה בה הילד סובל גם מקושי בקשב וברכוז, אך לא מהיפראקטיביות. הפרעה זו מכונה בארץ, בקצור, ADD. סוף שבוע רגוע, ד"ר ברנע ארז.

16/09/2016 | 09:31 | מאת: חיים בן דוד

האם תוספי תזונה יכולים לעזור לילד שאבחן עם בעית קשב וריכוז?

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים