פתרונות נוספים לבעיות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

03/05/2016 | 10:20 | מאת: כרמית

שלום רב, האם קיימים פתרונות אחרים לטיפול בהפרעות קשב מלבד רטלין שהוכחו כעוזרות? האם מישהו מכיר את שיטת הביופידבק והאם היא עוזרת? כמו כן מחפשת מישהי להדרכה הורית האם יש המלצות באזור השרון או הצפון . תודה מראש

03/05/2016 | 17:25 | מאת: דנית

אני ההודעה מתחתיך :-) גם אני שאלתי שאלות כאלה וממתינה לתשובה. אני מקבלת הרבה המלצות על אוצרות וגם שאלתי על זה כאן ומחכה לשמוע המלצות או דיס המלצות. את שמעת עליהם גם?

03/05/2016 | 20:41 | מאת: כרמית

לא שמעתי על אוצרות. במה מדובר אשמח לדעת

כרמית שלום, הטפול בהפרעת קשב ורכוז הוא טפול כוללני. הטפול התרופתי הוא חלק חשוב בטפול, אך רק חלק ממנו. הטפולים שנמצאו יעילים בטפול בהפרעת קשב ורכוז הם טפול תרופתי והדרכת הורים. בנוסף, לעתים קרובות יש צורך בהתערבויות נוספות: - לודא שהמסגרת הלמודית/חנוכית של הילד תואמת את צרכיו. - לטפל בבעיות נלוות, כמו חרדות, בעיות התנהגות וכו'. - טפול זוגי או משפחתי, כאשר סבורים ששם טמונה הבעיה, או לפחות חלק ממנה. לעתים קרובות יש צורך במספר טפולים בעת ובעונה אחת. יש גם לזכור שיש טפולים השכיחים באינטרנט, ועוזרים באינטרנט או ב-YouTube, אך כשנבדקו לא הראו יעילות כלשהי. הומיאופתיה וביופידבק הם שניים מטפולים אלו. יש מספר מחקרים המראים יעילות של טפול בנוירופידבק, אך אין מספיק מידע מחקרי על הטפול. כלומר, כיום קשה לומר אם הטפול מועיל או לא. אני ממליץ להעזר ברופא שאת סומכת עליו, כמו רופא הילדים. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז. Ritalin היא אחת ממספר תרופות המשמשות לטפול בהפרעת קשב ורכוז.

27/06/2016 | 07:00 | מאת: אדר

הי כרמית ודנית,על אוצרות לא שמעתי,אך בני החל לפני כחדש טיפול הומאופתי מותאם אישית דרך קופח.לוקח קצת זמן עד שיש השפעה כלשהי,רק בשבוע האחרון יש שינוי.כרגע הוא בגן חובה(גן עם המון בעיות התנהגותיות ואצלו יש שינוי)ככה שקשה לי לתת דעה לגבי בית ספר.נכון לעכשיו זה מספק ויש שינוי בבית ובגן.בנוסף הוא מטופל אצל מרפאה בעיסוק,טיפול רגשי עם חיות שעכשיו סיים ומתחיל רכיבה טיפולית.אני מנסה לדחות את הרטלין(בתקווה שלא יהיה צורך בכלל)ולנסות דברים אחרים. בהצלחה

01/07/2016 | 12:35 | מאת: כרמית

הי האם מישהו שמע על שיטת אימון מוחי אטנגו? תודה מראש

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים