חרדה והפרעת קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

17/01/2016 | 21:03 | מאת: שיר)שם בדוי

שלום ד"ר , ברצוני לשאול האם יש תרופות להרגעה מחרדות שיכולות לעזור גם לריכוז ,או שזה לא הולך ביחד?...

שיר שם בדוי שלום, שאלתך אינה ברורה דיה, ולכן אענה באופן כללי. יש קשר בין הפרעת קשב ורכוז לחרדה, בכמה משורים: 1. חרדה שכיחה יותר בקרב ילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. 2. חרדה פוגעת בקשב וברכוז של ילדים, בלא קשר אם יש להם או אין להם הפרעת קשב ורכוז. 3. תרופות סטימולנטיות - כמו Ritalin, Concerta, Adderall, Attent, Focalin, ו-Vyvanse - עלולות כולן להגביר חרדה. 4. כיון שחרדה פוגעת בקשב וברכוז של ילדים, בלא קשר אם יש להם או אין להם הפרעת קשב ורכוז, טפול בחרדה עשוי לשפר את הרכוז. 5. יש תרופות נוגדות חרדה, שאחת מתופעות הלואי שלהן היא שהן מרדימות, ולכן הן עלולות לפגוע ברכוז. שוב, בלא קשר אם הילד לוקה בהפרעת קשב ורכוז או לא. 6. יש תרופות מסויימות, לטפול בחרדה, שיכולות לשפר את התסמינים של הפרעת קשב ורכוז, בין אם המטופל סובל מחרדה או לא. מקוה שהצלחתי לענות. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים