לא הגיבה טוב לרטלין מה ניתן לתת?

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

08/01/2016 | 18:04 | מאת: רקל

בתי בת 12 עם הפרעה קשב וריכוז ללא היפראקטיביות וללא אימפולסיביות ולקויה למידה(בתחום השפתי) ,בעבר טופלה הרטלין אך לא הגיבה טוב לאחר שנה וחצי הוחלט להפסיק את הטיפול ,כיום לאחר איבחון של קשב של בית הספר לקראת ועדת השמה נצפתה כמרוכזת מאוד .. ואף עברה אותו בהצלחה.מה ניתן לתת לה כדי שתוכל להיות מרוכזת בכיתה ?

רקל שלום, ראשית, אני מתרשם מהתאור שמסרת, שהילדה היתה מרוכזת במבחן, למרות שסובלת מהפרעת קשב ורכוז. אם יש ספק בנודע לאבחנה שניתנה בעבר, יש לשקול לבצע אבחון חוזר. מומלץ גם להוועץ במחנכת של הילדה וביועצת ביה"ס. שנית, אם היתה בעיה אם הטפול ב-Ritalin (התרופה לא עזרה לרכוז? היו תופעות לואי?), יש לשקול טפול בתרופה אחרת להפרעת קשב ורכוז. כיום ניתן להשיג בארץ עוד שלוש תרופות - Attent (או בשמה השני Adderall) שלפני שבוע הודיעו על הכללתה בסל הבריאות, התרופה Vyvanse שמאושרת לשמוש בארץ אך אינה בסל הבריאות (נמצאת בהנחה בבטוח המשלים של קופות החולים), ו-Focalin שאינה מאושרת לשמוש בארץ אך נתנת בהנחה במסגרת הבטוח המשלים של קופות החולים. כדי להחליט מהו הטפול המתאים לבתך, אני יש צורך להוועץ ברופא המטפל. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים