כעסים

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

28/01/2012 | 09:06 | מאת: אוריה

בר טוב יש לי בת בת 13 שהובחנה כסובלת מבעיות קב וריכוז היא לוקחת רטלין 30 מ"ג כול בקר הילדה טוענת שהכדור פג מהר האם עלי להחליפ את הכדור.לילדה ישם הרבה התפרצויות זעם שזה דבר מאוד מאוד קשה ביום יום כשאומרים לה לא היא לא מקבלת ומתחילה פשוט לצרוח ולהשתולל השאלה מה אני צריכה לעשות באותו רגע לא להתיחס ולתת לה לפרוק את כול הכעסים ורק אחרי שהיא נירגעת לשוחח איתה הבעיה שהיא מוצאיה אותי מדעתי היא ממשיכה להשתולל עד שאני אסכים לה לאותו דבר שהיא דורשת זה פשוט מכעיס אותי מאוד וככה נוצר צעקות וריב אחד גדול ביני ובנה מה עושים?

אוריה שלום, אתה מתאר התפרצויות זעם של בתך, וקושי בקבלת גבולות, בנוסף להפרעת הקשב והרכוז בה היא לוקה. טפול ב-Ritalin עוזר פעמים רבות להפחית את התפרצויות הזעם, ויכול להיות שהמנון, או משך השפעת התרופה אינם מספיקים. חשוב מכך, יש לזכור שטפול תרופתי הינו חלק חשוב, ולרוב אף חיוני בטפול בהפרעת קשב ורכוז, אך רק חלק. נראה שבמקרה של בתך חשוב לא פחות הוא נושא הצבת הגבולות בבית, ונראה שתוכלו להעזר בהדרכת הורים. כמו כן, יכול להיות שהנערה עצמה זקוקה לטפול פסיכולוגי.יתכן וגם יש צורך בשנוי תרופתי - אולי תרופה שמשך השפעתה ארוך יותר, ואולי תוספת של טפול תרופתי להפחתת התפרצויות הזעם. בכל מקרה, אני ממליץ לפנות לרופא המטפל, כדי שישמע אתכם ההורים, ויפנה אתכם לטפולים המתאימים. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים