ריספונד

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

29/11/2015 | 20:24 | מאת: ג'נט סעיד

בני בן 10 שנים אובחן כבעל קשיי קשב וריכוז. הוא טיפול בריטלין מגסיל 6, לפני כמה חודשים טופל בוויואנס. הוא הגיב טוב לטיפול בוויואנס אך לפני שבוע הופיעו טיקים אצלו ועצבנות יותר. הנוירולוגית המליצה להפסיק את הטיפול בתרופות של ריטלין והציעה להתחיל טיפול בריספונד (המלצה של פסיכיאטרית לפני כמה חודשים). אני חוששת להתחיל בתרופות פסיכיאטריות ומודאגת להתחיל בתקופה זו כי זוהי תקופה של מבחנים. אני מעדיפה להתחיל טיפול חדש כשיש חופש. מה לעשות?

גב' סעיד שלום, התרופה Rispond מומלצת לטפול במצבים שונים. בילדים ובני נוער, הסיבה העיקרית לשמוש בה היא בעיות התנהגות, או כתוספת לטפול בהפרעת קשב ורכוז. לתרופה אכן שמושים נוספים, אך הם אינם קשורים. לתרופה יש תופעות לואי, אך הדבר נכון לכל תרופה שהיא. אני מציע להענות להמלצת הרופאים המטפלים. כמו כן, איני רואה קשר בין התחלת התרופה לבין תקופת המבחנים (בודאי שבגילו של בנך). יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים