כיתה א' - שולחים ילד למכון התפחות עקב התנהגות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

25/11/2015 | 09:45 | מאת: ברברה

שלום, ד"ר ברנע. אתה אמרתה, ש: "יש לזכור שיש טיפולים אחרים שהוכחו כיעילים" יש טיפולים אי תרופתיים? איזה? בן בכיתה א. שלחו אותנו למבחנים. כהתנהגות שלו בכיתה מפריעה לילדים אחרים, הוא לא מקשיב, למרות שהוא נבון וחכם, הוא לא האהב לשבת וללמוד מה שלא מעניין אותו. נגיד הנדסה הוא אוהב מאוד, עברית - לא. לפני ש מתחילים את כול הטיפולים תרופתיים הייתי רוצה לדעת האם יש טיפולים אלטרנטיבים עילים? תודה ברברה

ברברה שלום, הטפולים שנמצאו יעילים בהפרעת קשב ורכוז בקרב ילדים בגילו של בנך הם הדרכת הורים, הדרכת מורים וטפול תרופתי. כפי שכתבתי בעבר, אין הוכחות שטפולים "אלטרנטיביים" יעילים, ולכן איני מוצא מקום לבזבז עליהם זמן או כסף. אם שנויים בכתה או בבית אינם פותרים את הבעיה, נראה שיזדקק לטפול תרופתי. הילד יצטרך ללמוד גם הנדסה וגם עברית, ומצופה ממנו לעשות זאת ברמה של בני כתתו. הרבה בריאות, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים