דחוף מאוד !!!!

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

22/11/2015 | 19:06 | מאת: חני

שלום רב, ביתי נטלה כדורי קונצרטה בגיל שש וחצי לערך לאחר שנה נראה לי משהו מוזר הילדה לא גדלה ויש לציין שלא אכלה כפי שצריך פניתי לרופא שהפנו אותנו לאנדו שם עברה סדרת בדיקות לאחר המלצת האנדוכרינולוגית ניגשנו שוב לנירולוג והחלפנו לרטלין LA כעבור חצי שנה ערכנו שוב בדיקת גדילה וראינו שאין תזוזה בגדילה יש לציין שעברו שנתיים בתום השנה השנייה החלטנו להפסיק את התרופה ולראות מה קורה לאחר בדיקה ראינו שהיא מתחילה לצמוח וכמובן המשקל התחיל לעלות יש לציין שהיא עדיין קטנה מאוד היום היא כיתה ה' ונראת כיתה ב' אבל הנסיבות מראות שאין עצירה ללא התרופה בהתפתחות החלטתי להפסיק עם הריטלין הייתי רוצה לדעת על איזה תחליף אתה ממליץ כי הילדה צריכה את העזרה בריכוז חד משמעית אבל הדבר פוגע חד משמעית בגדילה

חני שלום, הקשר בין טפול בתרופות סטימולנטיות (כמו Ritalin, למשל) וגדילה, עובר דרך האכילה. כל התרופות הסטימולנטיות מדכאות תאבון, וילד שאינו אוכל כפי שצריך, אינו גדל מספיק. אם נשללו סיבות אחרות להפסקת הגדילה (כמו חוסר בהורמון גדילה, לדוגמא), יש לשקול את היתרונות מול החסרונות של הטפול התרופתי. אפשר לנסות טפול בתרופה סטימולנטית אחרת. במקרה כזה ננסה לטפל בתרופה קצרת טווח, ובמנון נמוך. אם גם סטימולנטים אחרים יפגעו משמעותית בתאבון ובגדילה, יש לשקול שמוש בתרופות לא סטימולנטיות, כמו Strattera. בכל מקרה, מומלץ להוועץ ברופא המטפל. בברכה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים