תחליף טבעי לריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

20/08/2015 | 14:44 | מאת: פרח

שלום ד"ר.. מה אתה אומר על תחליף טבעי לריטלין על בסיס צמחי?? אני מאוד מתלבטת בעניין זה .. האם באמת יש תרופה טבעית שעוזרת לבן שלי במקום לריטלין? אם כן על איזה תחליף אתה ממליץ? תודה

פרח שלום, קוקאין מאד עוזר ברכוז (ברצינות גמורה), אך כמובן שהוא אינו מומלץ כטפול בהפרעת קשב ורכוז. לצערי, אין מידע מחקרי המראה שתרופות "טבעיות" הן יעילות וגם בטוחות כטפול בהפרעת קשב ורכוז. כל המפרסמים תכשירים שונים גם מתפרנסים מכך, וגם אינם מסוגלים להציג מחקרים המעידים על יעילות. לצערי, זהו המצב, והטפול התרופתי היעיל ביותר הוא תרופה ממשפחת הסטימולנטים, כמו Ritalin, Concerta, Adderall, Focalin, Vyvanse. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים