קושי במקצועות אנגלית ומתמטיקה

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

18/08/2015 | 06:36 | מאת: דנה

שלום בני בן 15, עולה לתיכון, נחשב בסהכ ילד נבון, רגוע, אהוב על הסביבה ובקרב מוריו. מטריד אותי מאוד העניין של הקושי שלו במקצועות האנגלית והמתמטיקה, למרות השיעורים הפרטיים שהוא מקבל לא רואים כלל שיפור בציונים, אנחנו מוציאים הרבה כספים על מורים אלו. בשיחות שלי איתו הוא חוזר על אותו משפט "בכיתה אני מבין ואחכ אני לא זוכר שום דבר", הוא מקשר את זה לכל המקצועות, כלומר כשהוא ניגש ללמוד למבחן בכל מקצוע הוא מרגיש כאילו הוא לומד את החומר מחדש. שאלתי היא האם זו יכולה להיות הפרעת קשב וריכוז? האם כדאי ללכת לבדיקה אצל נוירולוג? תודה

דנה שלום, קושי באנגלית ומתמטיקה יכול לנבוע הן הפרעת קשב ורכוז והן מלקות למידה, ובהחלט רצוי לברר את קיומן של הפרעות אלו. אני מציע תחילה להוועץ במחנכת הכתה, ובמורים של מקצועות אלו, הן המורים בביה"ס, והן המורים הפרטיים. אבחון דידקטי מבוצע אצל פסיכלוג/ית. אבחון של הפרעת קשב ורכוז מבוצע ע"י פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא ילדים שהוכשר לכך ("רופא קשב"). יום טוב, ארז ברנע.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים