לילדים שאינם מגיבים טוב לריטלין

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

10/05/2015 | 06:46 | מאת: ורד

שלום ביתי סחבה שנים את תופעות הלוואי של הריטלין דהיינו דיכאון, חוסר תיאבון וכו הניאורלוג המליץ על סטטרה כתחליף אך צריך ליטול אותו כל השנה וזהו חיסרון. מלבד זאת הבנתי שהתרופה אינה מועילה במרבית המקרים. רק השנה כאשר חברה שלי שבנה סובל מתסמינים דומים קיבלה תרופה המהוללת נפלאות וזהו התחליף הגנרי לאדרל אני רוכשת כיום 10 מ"ג. יש להתחיל עם רבע כדור(לחצות בחורה כדורים שקונים בבית המרקחת) בקופת חולים מאוחדת זה עולה. להעדיף 170 ש"ח. המחיר סביר והתרופה נהדרת ללא תופעות לוואי ועם ריכוז מצוין לילדה חשבתי לשתף כי ביתי סבלה שנים רבות לא בקלות מקבלים את המרשם

ורד שלום, תודה ששתפת מנסיונך, ואני שמח שהתרופה החדשה עוזרת לבתך. אבקש רק להזכיר שתרופות שונות עוזרות במידה שונה לילדים שונים, וקשה לגזור מילד אחד למשנהו. Adderall ו-Ritalin הן תרופות מאותה הקבוצה (סטימולנטים). בקבוצה זו יש גם תרופות אחרות, כמו Vyvanse ו-Focalin שניתן להשיגן בארץ. תרופות אלו הן התרופות היעילות ביותר לטפול בהפרעת קשב ורכוז. Strattera גם היא תרופה המיועדת לטפול בהפרעת קשב ורכוז, אך יעילותה נמוכה יותר, ומנגד יש לה פחות תופעות לואי. יום טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים