רכיבה טיפולית

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

02/04/2015 | 07:47 | מאת: סיון

האם רכיבה טיפולית יכולה לגרום לפעולה ההפוכה? בן 3.5 עם עיכוב שפתי וטווחי קשב קצרים. התחלנו רכיבה טיפולית (3 מפגשים) וזה מרגיש כאילו מאז שהתחלנו ברכיבה הוא נהיה יותר היפראקטיבי, כל הזמן חייב להיות בתזוזה. האם זה קשור יכול להיות קשור לרכיבה? או שזה צירוף מקרים? יש לציין שמעבר לרכיבה הוא גם מטופל אצל מרפאה בעיסוש וקלינאית תקשורת. הרגשתי שיפור בחצי שנה האחרונה ופתאום סוג של התדרדרות. הוא מאוד תזוזתי, לא שקט, עושה הרבה "רעש" ובלאגן. לא רוצה לישון לפני עשר בלילה! כשאף פעם הוא לא היה ער בשעות כאלה. אני מרגישה שאנחנו מאבדים את השליטה. האם זה נכון לשייך את זה לרכיבה?

סיון שלום, ראשית, כלל לא ברור אם בנך לוקה בהפרעת קשב ורכוז. הוא צעיר מאד (בן שלוש וחצי שנים), ולוקה בהפרעות נוספות המקשות עליו ועל אבחון ברור. לשאלתך, אין לנו מידע מחקרי שטפול בהפרעת קשב ורכוז עוזר או מזיק לילדים הלוקים בהפרעת קשב ורכוז. (התשובה לשאלה מדוע טפול זה משווק כטפול בהפרעת קשב ורכוז נמצא בתחומי הפסיכולוגיה והכלכלה, ולא ברפואה). לאור זאת, אני מניח שההחמרה באי-השקט של בנך אינה קשורה לרכיבה על סוסים. אני מציע לחזור לרופא ההתפתחותי בהתפתחות הילד, ולבצע הערכה של המצב. חג שמח ושבוע טוב, ארז ברנע.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים