בעיית קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

10/03/2015 | 10:34 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב. בתי בת 12.5. כבר בכיתה ג שמנו לב שמאוד קשה לה ושהיא "נלחמת בשיניים". המצב הלך והחמיר. לפני כשלוש שנים עברה אבחון פסיכודידקתי שקבע חד משמעית שיש לה בעיות בזיכרון ושכל פרקי זמן קצרים היא מאבדת את הריכוז וממש " מרחפת" . הציונים שלה נמוכים מאוד ( היא בכיתה ז) והיא ממש מתוסכלת והביטחון העצמי שלה ירד. אני מאוד דואגת לה . לפני כשנה פנינו לניורולית שלא הצליחה להצביעה אם מדובר בבעיית קשב וריכוז , אמרה שכנראה שלא ובכל זאת הפנתה אותנו לבדיקת " טובה". היא עשתה את הבדיקה פעמיים , בלי ריטלין ועם. תוצאות הבדיקה הראו שהיא צריכה כנראה ריטלין. מאז אני נלחמת עם עצמי ולא יודעת מה לעשות. כנראה קיוויתי לאיזה נס. לפני שבועיים התחלתי לתת לה כדורי "זום " של טבע. אני כל הזמן דוחה עם עצמי את עניין הריטלין כי אני חוששת שזה יפגע בצמיחה שלה. היא אוטוטו בת 13 והגובה שלה 1.55. אני ממש חסרת אונים ודואגת , כנראה אני צריכה מישהו שיגיד לי שזה בסדר גם לתת לה ריטלין ושזה לא סוף העולם. מתנצלת מראש על אורך הדברים , אני פשוט מאוד דואגת. תודה רבה.

אמא מודאגת שלום, ראשית, ברור שאת מודאגת, ואין צורך להתנצל על כך. כולנו דואגים לילדנו, ורוצים בטובתם. לגבי הענין עצמו, איני רואה כל סיבה לדחיית הטפול. כמו שתארת, בתך "נלחמת בשיניים" - כלומר נאבקת וסובלת יום-יום, בעוד שנמנע ממנה טפול שיכול מאד להקל עליה. Ritalin מפחית את התאבון, ואכילה לא מספיקה עלולה לפגוע בצמיחה. צריך לדאוג שתאכל מספיק ולעקוב אחר משקלה. אני מציע לחזור לנוירלוגית, ולהתחיל טפול לאלתר, תוך מעקב של רופא הילדים לאחר צמיחתה. ועוד הערה. אבחון פסיכודידקטי אינו מאבחן הפרעת קשב ורכוז. לכל היותר הוא עשוי להעלות חשד לקיומה של הפרעה זו. כדי לאבחן הפרעת קשב ורכוז, צריך לבצע אבחון של הפרעת קשב ורכוז. ובקשה אחרונה, חזרי לפורום וספרי לנו מה קורה עם בתך לאחר שהחלה טפול תרופתי. שבת שלום, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים