התייעצות

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

06/03/2015 | 16:22 | מאת: אמא

בתי בת עוד מעט 12 מאובחנת על-ידי נורולוג ילדים כADD ללא הפרקטיביות אלא חולמנות . בכיתה א נתנו לה תרופה רטלין 10 מג אך הפסקנו לתת לה ומכיתה ג לא לוקחת שום תרופה . הפסקת לקיחת הרטלין היא משום שהתופעת הלוואי שלה היא מניעת גדילה פגיעה בגדילה ולכן הפסקנו . בתי מאוד נמוכה לגילה. כרגע הנורולוג נתן לנו אדראל 10 מג האם לאדרל יש גם תופעות לוואי כאלה תוכל להסביר לי מה ההבדל בין שתי התרופות האלה . ואם בגלל כל הפרוצדורה של הבאת אדרל זה בכלל שווה או שנחזור לרטלין . הפחד העקרי שלי זה שהיא זה יפגע בגדילה שלה כרגע גובה 130 ס"מ תודה

לאמא שלום, Ritalin ו-Adderall, וכל התרופות ממשפחת הסטימולנטים, שהן התרופות היעילות ביותר לטפול בהפרעת קשב ורכוז, גורמות כתופעת לואי לפגיעה בתאבון שעלול להביא לפגיעה בצמיחה. כאמור, בענין זה אין הבדל עקרוני בין Ritalin ל-Adderall. עם זאת, יתכן ואצל בתך Adderall יפגע פחות בתאבון. בנוסף, עברו שלוש שנים מאז טופלה תרופתית, ויתכן ותופעות הלואי תפחתנה. בגילה היא גם יכולה להבין יותר את החשיבות של תזונה מספיקה. כתבת שבתך בת 12 שנים, וגובהה 130 ס"מ. מעיון בעקומות הגובה (http://www.health.gov.il/Subjects/KidsAndMatures/Documents/g-height-age-5-19.pdf) של משרד הבריאות, עולה שהיא באחוזון 3 של הגובה. לאור זאת, יש לשקול, עם רופא הילדים, לפנות לאנדוקרינולוג, כדי לשלול בעיה רפואית אחרת שעלולה לפגוע בצמיחה. שבוע טוב, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים