בעיית קשב

דיון מתוך פורום  הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים

16/02/2015 | 12:23 | מאת: לימור

שלום דר' יש לי ילד בן 11 שמגיל 6 תמיד אמרו לנו שיש לט בעיית קשב וריכוז לקחנו אותו לנויירולוגית בכירה שאמרה שאין צורך בטיפול תרופתי לאחר לחץ רב מביה"ס ממש התחננו אליה שתתן לו ריטלין ומאז הוא מקבל מינון של 10 מ"ג, לקחנו אותו למרכז טיפולי שגם שם איננו התאים כי הם טענו שאין לו בעיית קשב עשינו לו אבחון שגם העיד כי אין לו בעיית קשב, אנחנו חסרי אונים , מפני שהילד איננו מרוכז מפריע בלימודים מתחצף וללא גבולות כלל. יש לציין שהוא איננו מקלל או מרביץ איננו נקלע לקטטות ולא עושה דברים נפשעים חלילה פשוט עושה מה שבא לו. איננו יודעים איך לטפל בו וחושבים אולי שזאת בעיה רגשית האם תוכל לתת לנו כיוון מה יכולה להיות הבעיה ?איך לטפל בו? ואהם להמשיך עם הריטלין( אנני צודה חך מאוד על זמנך היקר

לימור שלום, את מתארת מצב בו מצד אחד יש קושי בתפקודו של הילד בביה"ס (ולכן מתלוננים מביה"ס) ומצד שני אבחנתו אינה ברורה. הבעיה שאת מתארת נשמעת כבעיית התנהגות. לא ברור אם הבעיות מוגבלות לביה"ס, או מופיעות במקומות נוספים (בית, חוגים וכו'). לא הבנתי אם הבעיה היא בעיית התנהגות בלבד, או האם יש גם בעיות נוספות, כמו בעיות למודיות או בעיות חברתיות. לא ברור ממה שכתבת אם ה-Ritalin השפיע או לא. כיון שיותר מדי דברים אינם ברורים, וכיון שנשמע שהבעיה היא בעיקרה בעיית התנהגות, אני ממליץ לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער, כדי לבצע הערכה מלאה, כולל הערכה מחודשת של נושא הקשב והרכוז. עוד אני ממליץ להיות מטופלים אצל רופא אחד, כזה שאתם סומכים עליו, ולא להחליף רופאים שוב ושוב. בהצלחה, ד"ר ברנע ארז.

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים