בן 17 בעיה עם אוננות

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

28/09/2013 | 11:33 | מאת: אנונימי

במשך כל שנותיי (הלא רבות) נמנעתי מלאונן לגמרי באמת כך היה.. לאחר שסבלתי מקרי לילה הבנתי שלא יזיק אם אתחיל קצת לעשות.. גיליתי שהמצב חמור! תוך שניות ספורות אני כבר גומר! שניות ספורות אין שום קצב ותנועות לפעולה עצמה.. הזרע יוצא בפחות מעשר שניות.. אני בתקופה בחיים שלי שאני מתחיל להיות פעיל מינית.. מה אני יכול לעשות על מנת לא לסבול בעת אקטים מיניים?? מה קונדום יכול להתבזבז לי בשניות?? תודה

שלום לך, פעמים רבות בגיל צעיר, השפיכה יכולה להיות מהירה מאד כי הגירוי ראשוני וחזק.דברים רבים מרגשים אותך כל כך, עד שאין לך יכולת לשלוט בכך. יתכן ואתה פשוט לא שולט עדיין במנגנון השפיכה. ואז אין לך שליטה על עיתוי השפיכה ואז יש שפיכה מהירה. בעבודה על שינוי , מנסים לזהות את הנקודה שלפני השפיכה (נקודת האל חזור- הנקודה שממנה אין אפשרות לעצור את השפיכה)ולעצור לרגע ורק אז להמשיך. זו שיטה שנקראת " עצור- התחל" והיא ניתנת כתרגיל עצמי.(תרגול של התחלה ועצירה שלוש פעמים ובפעם הרביעית ללא עצירה.) תרגול מסייע בשיפור יכולת השליטה והיכרות עצמית עם מה שקורה לך. השיטה מדוברת בספרה של הלן זינגר קפלן " פז"מ" והיא שיטת התנהגותית מומלצת לבעיה זו. במידה והבעיה תמשיך ועדיין תתקשה להתמודד מומלץ לפנות למטפל מיני מוסמך לסיוע. מאחלת לך יום טוב, אפרת מנור- מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות