תפקוד מיני לקוי

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

21/09/2013 | 13:22 | מאת: טל

שלום, אני בן 32, מצבי הגופני תקין, מתאמן 5 פעמים בשבוע. מאז שאני זוכר את עצמי, כדי להגיע לזקפה אני חייב לאונן. ברגע שאני מפסיק, הזקפה נחלשת ישר. המצב מאוד בעייתי כי אני לא מגיע לזקפה מלאה בעת התעלסות לפני מגע מיני, או בעת לבישת קונדום, מין אוראלי, וגם בעת מגע מיני אנאלי (אני גיי) ברגע שהפרטנר משחרר את שרירי הרקטום ואני מפסיק להרגיש לחץ על הפין הזקפה נחלשת. לפני מס' שנים פניתי לרופא במסגרת צבאית, הוא שלח אותי לבדיקות דם וישר רשם לי לויטרה. מאז אני משתמש בה. התרופה עוזרת חלקית, אך השימוש בה מלווה בכאבי ראש, מונע קיום יחסי מין ספונטניים, והורס לי את הביטחון העצמי. אני מעוניין באבחון מלא של מצבי - האם עלי לפנות לרופא משפחה או לאורולוג או ישירות למרפאה לטיפול מיני (אני מבוטח בקופח מכבי). תודה מראש.

שלום לך, אתה יכול בראש ובראשונה לפנות לרופא משפחה על מנת לבדוק באופן כללי את מצב בריאותך. יש מחלות כרוניות שונות, תרופות שונות, ירידה בטוסטסטרון או מצבים מנטליים שונים כמו דכאון וחרדה שעשויים להשפיע על הזיקפה. שנית, מומלץ שתיפנה לרופא שהוא גם סקסולוג לשם אבחון מצבך ואולי לשקול החלפת הלויטרה אם יש לה תופעות לוואי כה קשות עבורך. לאחר מכן, אם יתברר כי פיזית הכל תקין, יתכן ומדובר במשהו התנהגותי נרכש או רגשי שטיפול מיני יוכל לסייע באבחונו ובטיפול בו ואז יש מקום לפנות למטפל מיני מוסמך או למרפאה לטיפול מיני. (אין כזו במכבי, אך תוכל לקבל הפניה והשתתפות ממכבי למרפאה באיכילוב או באסף הרופא עימן עובדת הקופה). למציאת מטפל מיני באזורך תוכל לפנות לאתר של איט"ם- איגוד המטפלים המיניים המוסמכים בארץ . במידה ותתקשה במציאת גורמים מטפלים , אשמח לסייע, מוזמן לפנות אלי למייל [email protected] . בברכה, אפרת מנור- מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות