גמירה/אוננות

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

07/09/2013 | 15:35 | מאת: ירדן

היי אפרת, הייתי שמחה אם תהיה לך לפחות עצה בשבילי.. אני קרובה לגיל 25 ומעולם לא חוויתי אורגזמה. אציין שלא קיימתי יחסי מין עם גברים רק עם נשים. אני לא יודעת כ"כ מה לפרט ומה מיותר לכתוב.. בעבר היה לי מאוד לא נעים עם חדירות ובקשר הנוכחי לאט לאט אני יותר מתרגלת לזה ונעם פחות ופחות לא נעים אבל אני לא יכולה לומר שאני נהנית מזה באופן מלא. זה מאוד מתסכל אותי שאני לא מצליחה "לגמור" ולחוות אורגזמה, אני מגיעה לסיפוק אבל שהוא לא 'מלא' ובצורה מאוד ספציפית. גם חברות וגם בת זוגתי אמרו לי שאני צריכה "לגעת בעצמי", אבל מה אפשר לעשות כשזה לא גורם לי הנאה? הצורה שאני "גומרת" היא אוצה צורה שאני "מאוננת" בלי לגעת בעצמי אלא ע"י התחככות במשהו (ולצערי כך אני צריכה שיהיה גם במהלך קיום היחסים). יש לי עוד הרבה לכתוב אבל לא אלאה במילים. איך אני יכולה לשנות את המצב? יכול להיות שאינני מסוגלת לגמור שאף פעם לא אוכל להגיע לאורגזמה? האם זה קשור לעובדה שאני לא נוגעת בעצמי? תודה ושנה טובה, ירדן

שלום לך ירדן, אני שומעת את יאושך והקושי מבחינתך בהגעה לאורגזמה. כאן חשוב לי לאמר משהו שאני באמת מאמינה בו- אין אישה שלא מסוגלת להגיע לאורגזמה , יש אישה שלא יודעת איך לעשות זאת.. יש משהו שעוצר אותך בדרך להגעה לאורגזמה, אורגזמה אצל אישה הוא מצב שבו אישה יכולה להיות מרוכזת לגמרי בגופה, לתת לגיטימציה לעצמה לחוש, להנות ולשחרר. הקושי אצל נשים להגיע לאורגזמה יכול לנבוע מסיבות רבות- החל באיך היא תראה כשתגיע לאורגזמה, ביקורת של בן או בת הזוג, קושי לאבד שליטה, מעצורים רגשיים וגם חוסר היכרות עם הגוף. נכון הוא הדבר שעל כל אישה להכיר את גופה, לזהות את המקומות בהם נעים לה יותר ופחות נעים, ורק אם תדע בעצמה מה עושה לה טוב תוכל להדריך את בן או בת זוגה בכך. מה שמקשה על כך הוא הרבה פעמים מעצורים רגשיים שונים, תפיסות מסויימות של מיניות או של איבר המין, פחדים שונים ועוד. נראה לי שנכון לך להגיע למספר שיחות של יעוץ מיני, על מנת לזהות מה הדברים שעוצרים אותך ועומדים בדרכך.. כשתזהי אותם כמו שאמרתי קודם, תוכלי להנות יותר ולאפשר לעצמך יותר ואז גם האורגזמה תגיע. בכל מקרה אשמח לסייע הטלפון שלי 0544905773 והמיל [email protected] שתהיה שנה טובה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

11/12/2013 | 04:28 | מאת: ד

תשפשפי אותו על איבר המין של הפרטנר שלך. וככה תגמרו ביחד.

11/10/2015 | 13:01 | מאת: עדן

מבינה לליבך גם אני בת 25 אוהבת נשים ומתקשה לגמור מחדירה ושפשוף של האצבע גומרת רק מהתחככות על כרית או בתנוחנת מספריים עם בת זוגי .. אבל במשך הזמן למדתי כמה טקטיקות ושילוב של חדירה עם חיכוך שמביאה לאורגזמה חזקה יותר אשמח לתת לך כמה טיפים אם תרצי :)

11/10/2015 | 22:56 | מאת: ירדן

אשמח , תודה

מנהל פורום מין ומיניות