שפיכה מהירה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

15/08/2013 | 02:43 | מאת: ירון

שלום, בעברי קיימתי יחסי מין תקינים, טובים וארוכים מאוד.. יכולתי להחליט לחלוטין מתי לגמור.. בין אם זה חצי שעה או שעה.. בשנים האחרונות אני סובל משפיכה מוקדמת. לעתים אף לפני החדירה או שניות ספורות אחרי.. אני לא יודע מה לעשות, זה מתסכל ומונע ממני להיכנס לקשרים רק מהפחד מ"הכישלון" הזה.. איך פותרים את הבעיה? יש דרך פתרון שאני יכול לפתור עם עצמי? כרגע אין לי בת זוג. תודה!

שלום לך, אכן חויה של " שפיכה מוקדמת" שחוזרת על עצמה יוצרת לעיתים פחדים וחששות מיחסי מין ויש גברים שנמנעים מלהגיע למצבים אינטימיים עם נשים כי חוששים מהכישלון. שפיכה מוקדמת בעצם נוצרת במצב בו יש קושי לשלוט בתזמון של השפיכה .כשהשליטה במנגנון השפיכה היא רצונית וגבר יכול להחליט מתי הוא רוצה או לא רוצה לגמור, אז המצב תקין. כשגבר חווה קושי בשליטה בשפיכה, הוא נכנס למצב בו מתאמץ מאד לא לאבד שליטה. מאמץ עילאי זה יוצר מתח שיכול ליטול את כל ההנאה מהאקט המיני מהאדם עצמו ולעיתים גם מבת זוגו. בחברה שלנו גברים מודדים לעיתים קרובות את הערך העצמי שלהם לפי קשיות הזיקפה ולפי " כוח העמידה" שלהם..גברים בעלי חוסר בטחון גם בהיבטים אחרים בחיים, עלולים ללקות בתחושת כישלון ולפתח קשיים נוספים בתחום המיני. כל חויה "שלילית" יכולה להגביר את חרדת הביצוע ואז בפעם הבאה שהם מקיימים יחסי מין הם חשים חרדה גבוהה יותר. בעקרון הסיבה המרכזית לשפיכה מהירה היא חוסר מודעות לתחושה באיבר המין. ולכן בטיפול מיני העבודה היא על היכרות של הגבר עם תחושותיו, זיהויים והבנתם על ידי תרגול התנהגותי, כמו גם הבנה של הקשיים הרגשיים שמעכבים אותו. ישנה שיטת טיפול שנקראת עצור- התחל שמסייעת לזהות את מנגנון השפיכה ולשלוט בו. (מדברת עליה הלן זינגר קפלו בספרה פז"מ.) כפי שאתה מבין הבעיה היא גם התנהגותית וגם ריגשית, אך חשוב לי לאמר לך כי היא ניתנת לפתרון. מה שהייתי מציעה לך הוא לפנות למספר שיחות של יעוץ מיני כדי לנסות לצאת מהמעגל בו אתה נמצא.(החרדה והפחד מכישלון) בטיפול תוכל לקבל גם הדרכה התנהגותית לתרגילים בבית שיסייעו לך לשלוט בשפיכה. מאחלת לך הצלחה בהמשך אשמח לסייע אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות