טיפול לאישה א-מינית. יש משהו יעיל??

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

12/05/2013 | 18:44 | מאת: אישאחד

אני בן 35 נשוי כ-8 שנים לבת גילי, הכל בסדר ביננו, זוג אידאלי בעיני כל החברים שלנו, רק שמסתבר (באיחור) שהיא "א-מינית". אין לה שום צורך בסקס, מבחינתה זו רק דרך מוזרה להיכנס להיריון, וחבל שאי אפשר היה בלחיצת כפתור לגמור עם זה, ולכן מספיק סקס רק 3 פעמים בחיים בערך. גם אין לה צורך במגע, חיבוק, נשיקה, ליטוף כלשהו. דיבור על סקס נשמע לה משפיל ודוחה, ניסיון ליטוף או נגיעה בה נענה מייד בהעפת היד הנוגעת ובכעס. כמובן שגם היא לא יוזמת שום מגע שלא לדבר על יחסי מין. אני דווקא מאוד מיני, מצידי סקס פעמיים ביום זה נשמע כהתחלה יפה, בכל מקום ובכל מצב, עומד לי מכל שטות, אבל - אני צריך לאונן בשקט, כי אין מצב שיהיה משהו יותר מפעם בחודש-חודשיים, וגם אז - תוך הרגשה ש-"הנה, תקבל ותשתוק". גם בפעמים הנדירות האלה היא לא מוכנה לשתף פעולה, כלומר, אני גם היוזם של הסקס וגם המפעיל של האירוע. אני יורד לה, היא מאוד נהנית ואפילו גומרת לפעמים (כולל הרטבה דומה לשתן בלי ריח), אני משקיע במשחק מקדים ארוך מאוד, אבל היא - "שק תפוחי אדמה מנומנם". לא מסכימה לעשות לי כלום, לא מין אוראלי, לא אנאלי, לא בשום מקום מיוחד חוץ מהמיטה, וחוץ מ-2 תנוחות בסיסיות כל דבר אחר הוא משפיל ומגעיל, ובכלל הכל מבחינתה דוחה. ועצם זה שהיא מסכימה לסקס זה כבר הרבה מאוד. אז למה צריך גם לזוז? אני אשכב לי פה, ואתה תעשה מה שצריך ותגמור עם זה... כמובן שניסיתי כל השנים האלה לדבר, לשנות משהו, אבל תמיד כשאני מנסה לדבר על הנושא הזה, זה משפיל ודוחה, ובכלל אני מגעיל, וכל היום רק סקס-סקס-סקס בראש הסוטה שלי! אגב, שנינו בריאים, לא לוקחים שום תרופות, מערכת היחסים ביננו טובה ואוהבת, המצב הסוציואקונומי שלנו טוב, אפילו מאוד, אין לחצים מיוחדים בעבודה/בחיים לא עליה ולא עלי, לא שום דבר סביבתי שיכול אולי להצדיק את זה. וזה ככה מאז החתונה, לפני כ-8 שנים, לא השתנה בהרבה. (אולי רק קצת התדרדר בשנים האחרונות, מאז שהיא נגעלת העובדה שאני מאונן, אז אני צריך להחביא את זה). האם יש טיפול שיכול באמת לעלות את רמת התשוקה והמיניות אצל אישה א-מינית כזאת? משהו באמת יעיל? לא עוד דיבורים, כי זה לא עובד! וגם אם כן - אני לא רוצה לעשות סקס עם אישה ש"נותנת" אלא עם אישה שרוצה! ולכן טיפול ברמה של מודעות לבעיה וכלים תודעתיים לפתרונה, גם אם יגדיל את תדירות היחסים - לא יפתור את הבעיה מבחינתי!

שלום לך, אין ספק שיש כאן בעיה שמשפיעה על הזוגיות שלכם ואי חשק מצד אישתך כפי שאתה מתאר (לא הייתי ממהרת לאבחן אותה כא מינית עד שכל הסיבות להתנהגותה לא ידועות או ברורות..) אך נראה כי הבעיה המרכזית כאן היא התסכול שלך. אתה מבחינתך נמצא בלופ ובמצב שאין בו מוצא, מחפש פתרון פלא שיהפוך את אשתך לבעלת חשק ורצון לקיום יחסי מין, אך בו בעת אתה פוסל כל אופציה קיימת שאולי יכולה לסייע, ובכך אתה מנציח את הלופ ללא מוצא שאתה נמצא בו ומגביר את התסכול שלך. לצערי אין פתרון פלא שכזה שלוקח את בני הזוג שלנו והופך אותם מיידית למה שאנחנו רוצים.. הדברים הם הרבה יותר מורכבים מזה. מה שהייתי מציעה לך, הוא ללכת לטיפול קודם כל לבדך כדי לבדוק איך אתה יכול להתמודד עם מיניותך, תסכוליך וכיצד נכון ואפשרי לך לבטא אותה גם לבדך וגם בתוך הזוגיות בה אתה נמצא. רק לאחר מכן הייתי בודקת בכלל באופן כללי, מה קורה בזוגיות שלכם. כשהמטרה שלי היא באמת קודם כל הבנת המצב והקשיים העומדים בפניכם ושינוי רק אם שני הצדדים- גם אתה וגם אשתך מעוניינים בכלל לעשות. אשמח לסייע במקרה הצורך [email protected] או 0544905773. מאחלת לכם שבוע טוב, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות