גלולות YAZ

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

05/05/2013 | 14:08 | מאת: ש

שלום, אני נוטלת גלולות YAZ כבר חודשיים. החפיסה מכילה בתוכה 4 גלולות לבנות - לא פעילות. מה זאת אומרת שהן לא פעילות? מה הן מכילות? אני יכולה פשוט לא לקחת אותן ולחכות 4 ימים עד שאתחיל חפיסה חדשה? למה צריך אותן? למה הן משמשות? האם אני מוגנת מפני הריון גם בזמן שאני נוטלת אותן ממתינה למחזור? בחודש הראשון שסיימתי את החפיסה קיבלתי מחזור לאחר 3 ימים של נטילת גלולות לא פעילות. היום אני לוקחת את הגלולה הרביעית, מחר מתחילה חפיסה חדשה, ועדיין לא קיבלתי מחזור. אציין כי חבר שלי גמר בפנים בזמן נטילת הגלולות הלא פעילות... יש סיכוי להריון? ועוד שאלה... אם גלולות הרי מונעות ביוץ, אז איך אני מקבלת מחזור? כלומר, אם הרירית של הרחם מאוד דקה ואין לי ביצית פוריה ברחם, אז את מה אני בעצם מדממת? סליחה על הבורות... תודה רבה על התשובות, ד"ר! המשך יום מקסים!

שלום לך, הייתי שמחה לענות ולסייע לך אך לצערי איני רופאה אלא מטפלת מינית מוסמכת. מציעה לך לפנות בשאלה לרופא נשים. שיהיה יום טוב, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות