מיניות אחרי לידה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

01/04/2013 | 12:27 | מאת: נ

שלום, לפני כמעט שנה ילדתי בת מדהימה. הזוגיות שלי ושל בעלי עברה משבר רציני ופן נוסף שאנו נתקלים בו בקשיים הוא הפן המיני. מאז הלידה קרה לחשק שלי משהו שלו לא ציפיתי- הוא התגבר. אצל בעלי לעומת זאת- הוא ירד (הוא גם עסוק מאוד בעסק). בנוסף, בעלי אומר שמאז הלידה הוא פחות מרגיש אותי בגלל שיש יותר מידיי רטיבות ולכן מאבד זקפה באמצע. הסקס בינינו תמיד היה מעולה ושנינו היינו מאוד יצריים. אני מרגישה פגועה, לא נחשקת (מה גם שהגוף לא חזר לעצמו עדיין) ולא אישה. מה אפשר לעשות???? תודה

שלום לך, אכן לידת ילד ראשון יוצרת שינויים רבים במערך המשפחתי והזוגי. פעמים רבות נוצר משבר וחוסר איזון ביחסים שכן האישה נמצאת רבות עם התינוק והבעל מרגיש לעיתים מחוץ לתמונה, או שהטיפול בתינוק קשה ולא מוכר לו, אז פעמים רבות מוצא את עצמו הבעל "עסוק יותר" בעניינים במחוץ לבית כמו שעות עבודה ארוכות, כי פשוט שם קל לו יותר להתמודד וגם כי סביבה זו יותר מוכרת וידועה. אחרי לידה ראשונה נטרפים הקלפים וצריך פעמים רבות ליצור מערך יחסים מחודש שיתאים לשני בני הזוג. גם המיניות מושפעת מכך ולדברייך את מצד אחד מרגישה פגועה ולא נחשקת על ידי בעלך, כיון שמאבד באמצע זיקפה ומצד שני את מרגישה חשק מיני מוגבר. יתכן, ואני יכולה רק לשער, כי בשל התחושה שאת פחות נחשקת והחשש מדחיה, את חשה פחד לאבד אותו ובמצב כזה חרדה זו יכולה דווקא לעורר אצלך תשוקה. עם זאת, זה לא מצב בריא כי את עלולה להיכנס למצב של רודף ונרדף ביחסים.. (כשאת הרודפת..) ובמצב כזה הצד השני מתרחק... לכן מה שהייתי מציעה לך, הוא לשוחח עם בעלך על איך ניתן לבנות בצורה שונה את המיניות ביניכם עכשיו אחרי הלידה. מה היה רוצה שיהיה, מה את היית רוצה שיהיה ולהתחיל להתקרב ולבנות את האינטימיות והמיניות ביניכם כאילו מחדש. זאת כמובן ללא תלונות, האשמות או תקשורת שלילית. את מתארת גם את תחושתך לגבי גופך אחרי לידה ויש לבדוק מהם הדברים שאת כן יכולה לשנות ולשפר. כמו: פיזיוטרפיה רצפת אגן אחרי לידה לחיזוק שרירי רצפת האגן והנרתיק(שנחלשים אצל כל אישה אחרי לידה) או ספורט מסויים שיסייע לך להרגיש טוב יותר עם עצמך ועם גופך.לעשות דברים נוספים שגורמים לך לחוש טוב עם עצמך ולאט לאט לקבל את עצמך ואת נשיותך בחזרה. במידה ותתקשי בכך לבדך, תמיד תוכלו לפנות לסיוע מקצועי של מטפל מיני מוסמך. אשמח לסייע במידת הצורך:[email protected] או 0544905773. מאחלת לכם הצלחה בהמשך, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות