גלולות ושלשולים..דחוף!

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

22/02/2013 | 21:37 | מאת: עדי

שלום יש לי שאלה דחופה שאשמח לקבל עלייה תשובה ברורה יותר מזו שנתנו לי.. הבנתי שבזמן אירועי הקאות ושלשולים צריך לתגבר את ההגנה עם קונדום עד לסיום החפיסה או עד שבועיים לאחר מכן.. הייתי אתמול אצל רופאת הנשים שלי בכללית ושאלתי אותה מה קורה במידה ולקחתי גלולה בשעות הערב, לאחר כמה שעות קיימתי יחסים ולמחרת בבוקר שלשלתי..(?) שאלתי אותה אם הכדור הספיק להיספג ומתי צריך לתגבר עם קונדום היא אמרה לי שאפשר לתגבר 3 ימים לאחר אירוע השלשולים וזה מספיק ולאחר מכן ההשפעה של הכדור חוזרת להיות יעילה. מה שלא הצלחתי להבין עד כה זה מה קורה אם לקחתי גלולה בערב, לאחר כמה שעות קיימתי יחסים ולמחרת (אחרי יותר מ8 שעות נניח) שלשלתי? נורא חשוב לי ודחוף לי לדעת אם יש סכנה להיכנס להיריון.. הגלולה הספיקה להיספג והגנה עליי כשקיימתי יחסים או שבגלל ששלשלתי למחרת ההגנה "בוטלה" ויש סכנה להיכנס להיריון ? כי ידוע לי שהזרע נשאר בגוף של האישה עוד מס' ימים..אז אם שלשלתי והזרע עוד ישנו אז יש מצב שהגלולה לא 'תפסה' באותו הלילה? קיבלתי מחזור לפני 4 ימים, כמובן שבזמן הזה אני בהפסקה בין חפיסה לחפיסה..אני עדיין במחזור ואתמול התחלתי חפיסה חדשה וכמובן בגלל שאני במחזור לא קיימתי יחסים..הבעיה שהיום (קרוב ל24 שעות אחרי נטילת הגלולה) שלשלתי (פעם אחת).. רציתי לדעת מה עושים? כמובן שעוד לא סיימתי מחזור ובכל מקרה אני אקיים יחסים בעוד יום-יומיים רק כשאסיים..השאלה אם ההגנה של כ-ל החפיסה הזו נהרסה לי בגלל ששלשלתי היום? או שבכל מקרה לא קיימתי יחסים אז הגלולה נספגה והכל בסדר? אני באמת לא מבינה בזה ואשמח לקבל תשובה..:)

שלום לך, אני באמת חושבת שאת צריכה לחזור לרופאת הנשים שלך ולשאול אותה. נראה לי שהדברים עדיין לא ברורים לך. אולי תוכלי להתקשר ולקבל אפילו ייעוץ טלפוני. לצערי איני רופאה ונכון יעוץ רפואי כאן. שיהיה יום טוב, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות