לקיחת גלולות לאחר לידה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

24/01/2013 | 12:57 | מאת: יערית

אני 4 חודשים אחרי לידה, לא מניקה, היום התחיל הוסת הראשון שלי, האם אני צריכה להתחיל לקחת גלולות היום או לחכות 7 ימים ואז להתחלי לקחת? תודה יערית

שלום לך, ממליצה לך מאד להתייעץ עם רופא הנשים שלך כי אני יודעת שאחרי לידה משתמשים בגלולות מסוימות שמתאימות במידה ואת מיניקה ולא בגלולות בהם השתמשת קודם. בכל מקרה , חשוב שתיבדקי ותתייעצי עם רופא על מנת לראות מה מצבך הפיזי כרגע והאם גופך התאושש פיזית לחלוטין מהלידה.(החלמת התפרים, וכדומה)וניתן להתחיל ולקיים יחסי מין. חשוב שתדעי שקיום יחסי מין אחרי לידה מחייב זהירות ורגישות ותקשורת בין בני הזוג , כי הגוף והתחושות בהתחלה שונות משהיו וזה כמו לקיים יחסי מין בפעם הראשונה. לכן הייתי מציעה שאת ובן זוגך תהיו מודעים לכך ותעשו זאת לאט וברגישות לגופך. מאחלת לך מזל טוב והצלחה, שבת שלום, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות