חשק מיני אצל חבר שלי

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

09/01/2013 | 10:34 | מאת: ליה

אני נמצאת במערכת יחסים של שמונה חודשים עם גבר שאותו אני אוהבת מאוד. ככל שאני יכולה לדעת המצב הדדי. הוא בן 32 ואני בת 31 ואני היא המערכת יחסים הראשונה הרצינית שלו. לפני זה לא היו לא מערכות יחסים. הוא מגיע ממשפחה דתית ובגיל 16 הפך חילוני. המערכת התהדקה ואנחנו רוצים להתחתן בקרוב. הבעיה היא שהוא לא יוזם מין איתי. נראה שהוא לא מתעניין בזה כאילו מין זה לא חלק מהחיים. כשאנחנו שוכבים זה נראה שזה יותר כדי לרצות אותי. אני נהנית במין איתו ובכלל באופן כללי אם אפשר לומר שאני בחורה מינית ומושכת. מין חשוב לי אני נהנית ממגע אינטימי עם החבר שלי – אני נמשכת אליו והוא נמשך אליי לפי מה שהוא אומר. תדירות המין אצלנו היא 5 פעמים בחודש בערך. לי מאוד קשה עם המינון הזה. הוא נראה שהוא לא מתמודד עם משהו. איני יודעת אם הוא א-מיני או פשוט יש לו מחסומים פסיכולוגיים כלשהם. נ.ב. אנחנו מדבריפ בפתיחות על הכל- הוא טוען שאינו יודע מה הבעיה וכל הזמן מעלה השערה אחרת. אבל אין התמודדות אמיתית. אני אוהבת אותו ורצה אותו בחייאבל מפחדת מאוד שעיניין המין יפורר את המערכת יחסים. נראה שהוא שוכב איתי כדי לשמור על הסדר הטוב של מערכת היחסים ולא מתוך האש האישית הפנימית של הרצון הפרטי שלו. שנינו אנשים מורכבים ורגישים ובשיגרת יומנו פוגשים פסיכולוג קליני. אני נוטלת ציפרלקס הוא נוטל וולבטריןן. אני זקוקה לעזרה מקצועית. איני יודעת מה לעשות ומפחדת שהמערכת יחסים תתפורר בגלל נושא המין. בבקשה למי אוכל לפנות לעזרה- לאיזה סוג של איש מקצוע?

שלום לך, נראה לי שפנית למקום הנכון. אני בדיוק חושבת שהטיפול הנכון על מנת לבדוק את שורש בעייתכם והפערים בצורך המיני שלכם, כמו גם לבנות תקשורת מינית ולשוחח על מה שקורה לכם, הוא טיפול מיני זוגי. יש כאן המון דברים ורגשות לא מדוברים בקטע המיני ביניכם, וזה רוחש מתחת לפני השטח ולאורך זמן דברים מתסכלים מתחת לפני השטח לא עושים טוב לקשר. מומלץ לפנות לטיפול מיני- שהוא קצר וממוקד (בדרך כלל בטווח של מספר פגישות עד שלושה חודשים) הטיפול מתמקד בבעיה ובקושי שאתם מעלים ונותן לכם כילים של תקשורת שיסייעו להתמודדות ולהבנה זה את זה. (בטיפול מיני המטפל מעורב ומסייע ולעיתים גם ניתנים תרגילים מעשיים הביתה). אשמח לענות על עוד שאלות בנושא [email protected] או לטלפון 0544905773. יום טוב, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות