חשק מיני ירוד לאחר שנה בזוגיות

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

03/12/2012 | 17:41 | מאת: ד

אני בת 32, מאושרת בחיי, חיה עם בן זוג נפלא, אוהב ותומך, מזה שנה. עד לפני כחודשיים היינו מקיימים יחסים מלאי תשוקה בין3-4 פעמים בשבוע. אני מאמינה שככל שהזמן עובר, התדירות יורדת באופן טבעי, אולם מפריע לי יותר מכל העובדה שהחשק המיני שלי ירד.אני מגדירה את עצמי כבחורה מאד מינית. חשוב לי לציין שאני מאד נמשכת אליו ואוהבת אותו, וגם הוא אותי. ייתכן שאחד הדברים שעשויים להשפיע הוא הלחץ הגובר שלו בעבודה שדורש ממנו שעות רבות שגורמות לחשק נמוך אצלו, אבל מעולם לא קרה לי שזה השפיע על החשק שלי... אשמח לעצות!

שלום לך, שמחה לשמוע שאת מאושרת בחייך ויש לך בן זוג נפלא ותומך. חשוב שתעריכי את מה שיש לך וזה הרבה. כדאי שתדעי שבתחילת קשר, יחסי המין מלאי תשוקה, ישנה התלהבות ו" פרפרים" , אך אלו מכורח המציאות סופם להיגמר. התלהבות זו עוברת והופכת למשהו יותר קבוע, שקול ורגוע עם העמקת הקשר הזוגי. חשק ביחסי זוגיות, למרות שקיימ משיכה הדדית, אף פעם לא נשאר קבוע. הוא משתנה בעיקר אצל נשים מגורמים כמו מתח, עייפות, מריבות, וכדומה. גם עייפות ולחץ מאד גדולים אצל הגבר יכולים לגרום לירידה בחשק.(כמו שתארת לגבי בן זוגך) חשוב שלא תיבהלי מכך כי עליות וירידות בחשק הן דבר טבעי בין בני זוג. אם את מרגישה שמדובר במצב סטטי של ירידה בחשק שלא משתנה, שווה שתשוחחי עם בן זוגך כך ותחשבו יחד מה קורה ואיך ניתן לשפר זאת. במידה ותתקשו בכך לבד תמיד אתם יכולים לפנות למספר שיחות אצל מטפל מיני מוסמך. אמשח לסייע במידת הצורך בהמשך [email protected] 0544905773. שיהיה יום טוב, אפרת

מנהל פורום מין ומיניות