כאב תוך כדי חדירה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

28/05/2012 | 04:00 | מאת: שרון

שלום מזה שנים אני סובלת מכאבים תוך כדי חדירה. הייתי אצל רופאי נשים שונים ולאף אחד מהם אין מענה. אני יודעת בבירור שהכאב נובע מבעיה הורמונאלית משום שכשהייתי בהריון לא היו לי כאבים במהלך קיום יחסים. מעבר לכך, הכאבים החלו כשהפסיק לי המחזור החודשי (מנאפוזה). האם יש לך המלצה לאיזה גורם, במסגרת שירותי מכבי, עלי לפנות?

28/05/2012 | 06:45 | מאת: רוני

האם את מספיק רטובה? בכל מקרה כדאי להשתמש בג'ל סיכוך על בסיס מים

שלום לך, כאבים בחדירה יכולים לנבוע מגורמים שונים, החל משינויים במצב ההורמונלי שגורמים לירידה בסיכוך בנרתיק או לחוסר גמישות של איזור הנרתיק וכלה בסיבות פיזיולוגיות או נפשיות. את מציינת שאת נמצאת בגיל המעבר וזה גורם ששווה לקחת בחשבון ולהתייעץ לגביו עם רופא נשים ולבדוק אם יש קשר לתופעות שאת מתארת.ידוע לנו שבגיל זה ישנה ירידה בהורמון האסטרוגן שיכולה לגרום לתופעות כמו יובש וחוסר גמישות בנרתיק, מצבי רוח, קשיי שינה , עצבנות ועוד סימפטומים. חשוב לבדוק גם מה מצבך הנפשי, באיזו מערכת יחסים את נמצאת אם את נמצאת ואיך זו משפיעה על מצבך, לעיתים גם כאב במיניות יכול לבטא משהו שקשה לנו להוציא או לבטא בדרך אחרת. אך בראש ובראשונה הייתי מתייעצת עם רופא נשים בעדיפות לרופא נשים שהוא גם סקסולוג. ניתן גם לבדוק באתר של איט"ם- אגודה לטיפול מיני, תמיד תוכלי לפנות למספר שיחות למטפל מיני מוסמך לשם סיוע והתייחסות להשלכות הפיזיות והנפשיות של גיל המעבר על מיניותך. אשמח לסייע בהמשך 0544905773 [email protected] אפרת

מנהל פורום מין ומיניות