לאפרת- תשובה לתגובתך על טיפול

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

16/12/2016 | 21:39 | מאת: ענת

היי, תודה שאלתי ביום 1.12 וענית לי ב-13.12 אני יודעת שאין ביטחון ואין חברת ביטוח בזוגיות. אני יודעת שלפעמים אני זו שתרצה לעזוב את הקשר ומבינה שאם לא טוב לצד השני צריך לשחרר. אבל יש לי פחד אני לא מסוגלת לעבוד על זה. על לאהוב מישהו באמת כמו שאז אהבתי וזה נגמר בבום בשיא הכיף. אני מקנאה בכל אלו שמצאו אהבה והתחתנו רוב חברותי בגיל 22. הן לא יודעות מה זה אהבה נכזבת. אני לא אחת שמתאהבת בכל אחד בלי לחשוב ועד שזה קרה זה היה הכי אמיתי. הוריי גרושים וכאילו אני נמנעת ומנסה להיות כמו האלו שיודעים לבחור את הנכון. את זה שיעשה לי טוב לכל החיים של אצטרך להתגרש או לחיות לא טוב שלא אהיה באהבה אין סופית והוא ירצה לעזוב. אין חברת ביטוח אבל אי אפשר לעת קצת דברים מראש? כמו האם הוא בשל לנישואין? או לקשר רציני או רוצה סתם מישהי לבלות ? ברור שאפשר.. בקיצור את חושבת שאפשר באמת לגרום לי לא להתרגש מפרידה בטיפול?? לא להתמוטט מזה? כי נכון לעכשיו שמתי לב שאם אני יוצאת עם מישהו אני בסטרס שפולשים לי למרחב בעצם נוח לי שאין שם מישהו שיטלטל אותי רגשית מאוד קשה לי להתחבר אולי זה מתת המודע אני גם חסרת אמון חשדנית.. והכל מהחוויה המטופשת הזו ומהבית שלי אבל אני לא בחרתי במי להתאהב וגם אז הייתי חשדנית אך הוא היה שם תומך אוהב בכל מצב וכך נפלתי ברשתו כמובן שהיה כיף לי איתו עד השמיים והיינו מבינים אחת את השנייה בלי מילים. העזיבה שלו גרמה לי לחשוב שאני לא ראויה ושלא יאהבו אותי בחיים עד הסוף. את חושבת שאפשר ללמוד לבחור בחור מתאים בטיפול? אין לי כח לטלטלות רגשיות כי באמת שקשה לי נפשית. אני באמת הייתי בדיכאון לא דיכי ואף אחד לא שווה את זה. תודה

שלום לך, אני חושבת שיש משהו שקשה לך בלתת אמון. את פוחדת להיקשר ואת רוצה בטחון שלא יעזבו אותך אף פעם, מה שאף אחד לא יכול לתת לך, חשוב שתדעי שרק אם תאפשרי לעצמך להתגבר על הפחד תוכלי למצוא קשר עמוק ואמיתי באמת. אבל התהליך של להתגבר על הפחד מלהיפגע הוא לא קל, כי פחד הוא מנגנון הגנה שאת משתמשת בו כרגע וכל עוד הוא שם, לא תצליחי ליצור קשר עמוק ואמיתי כמו שאת באמת רוצה. את יכולה לנסות לחפש אנשים שההתנהגות שלהם איתך תעזור לך להרגיש בטוחה יחסית ושההיקשרות , התקשורת והתחושה שנותנים לך בקשר מאפשרת לך יותר ליצור אמון ויש אנשים כאלה. אם קשה לך עם כל התהליך, מאמינה שטיפול , אפילו מאד קצר, יכול , אפילו בהמעט לעזור לך לסדר קצת את הראש ולהחליט איך ומה נכון לך כרגע. מאחלת לך המון בהצלחה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות