מה ההבדל בין סקסולוג לפסיכולוג?

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

04/08/2016 | 00:03 | מאת: אדווה

היי, מה ההבדל בין סקסולוג לבין פסיכולוג שהוא גם סקסולוג? האם סקסולוג עובד יותר על טכניקה ופיסכולוג יותר על בעיה רגשית? האם טיפול אצל סקסולוג הוא קצר מועד ואצל פסיכולוג סקסולוג הולכים ממש אחורה והטיפול שנים? לא יודעת למי לפנות. אם בא לך לקרוא: בגדול אני בתולה בגלל עצמי :) ואני מרגישה שאני נמנעת מקשרים בגלל הנושא הכרוך בזה מין. משתי סיבות אחת לא מרגישה נוח עם גופי גם אם הכל תקין. וגם בגלל שהבחורים שאני נפגשת איתם בפאב מועדון ברחוב יצריים תשוקתיים ואולי חרמנים מדי לא נוח לי עם ההתנהגות שלהם. פשוט לצערי, זה נתפס אצלי כמשהו פולשני מאוד אינטימי חברי רגשי וקשה לי להיות יצרית חייתית :) כמו כולם אני דיי עדינה וביישנית נבוכה מסיטואציות. לא מרגישה נוח עם המיניות שלי ( כמו שיש בנות שמשוויצות עם הגוף שלהן בפייסבוק ומתלבשות להבליט את הגוף) אני דווקא מאוד מנסה לא להבליט כי בעצם אני הייתי בולטת ואני נתפסת כאובייקט מיני וכל היחס של גברים אליי דיי יצרי תשוקתי. קשה לי, זה גורם לרתיעה כשזה מישהו שאת לא מכירה או רק בדייט ראשון.אם זה דיבורים ואם זה ישר מגע שעוד לא ממש נוצרת שיחה. פרושו של דבר ההתנהגות שלהם רק עוצרת סוגרת אותי ובאמת שאני לא רוצה לנסות להיות איתם בקשר. אז מה הבעיה??? שכולם איתי ככה למה אני לא מכירה מישהו עדין? שכיף לדבר? שיעניין אותי? שימשוך אותי? שאתאהב בו? למה הם חושבים שאם נתי את הטלפון אז אני בקטע? ושאני משופשפת? מרוצת השנים עשתה את שלה ונהיה תסביך של הבתולה פשוט איבדתי לחלוטין את הביטחון בעבר הייתי לכאורה בררנית פתאום ללא חבר בכלל זה כביכול רע. אומנם לא ניתן לראות דבר אם לא משדרים אבל כל דייט זה שוב היחס שלהם שחותר למגע שאני לא רוצה לא מרגיש לי נכוןוהם לא עומדים בזה כלומר אם אעצור אז בפגישה הבאה ינסו להמשיך.. אולי הבעיה בי? במגע? ואולי זו חרדה כי הם נוהגים בי בצורה שאני מרגישה שאני צריכה לשמור על עצמי? ואולי אחת אחרת הייתה זורמת איתם כי ככה מתנהגים והיא גם רוצה מין? ואני לא? ואולי בחורים אחרים לא מתנהגים ככה? לא יודעת מה נכון ומה לא מבחינת התנהגות. אני רק יודעת שהפסקתי שנים לנסות לצאת או לתת את הטלפון שלי כי נמאס לי מהלופ ולמה לשגע את הבחור? המצב נהיה בכי רע שאפילו אם איזו מכרה תרצה להכיר לי נהיית לי בחילה זה גורם לי לחץ כל הקטע הזה שאני יוצאת עם מישהו לא מההתלהבות תמיד הייתי רגועה אלא פתאום זה נוצר בגלל המגע הזה. דוגמאות: תמיד מנסים לנשק אותי ישר בתחילת הדייט. או שמים לי יד על הירך באוטו או מדברים מינית או מנסים להזמין אותי לדירה בדייט הבא. או בדייט הראשון רוצים שנשב באיזו פינה חשוכה את מבינה מנסים לקדם עניינים... וזה גורם לי פשוט להתנהג קצת בתקיפות תודה

שלום לך, לשאלתך: "מה ההבדל בין סקסולוג לבין פסיכולוג שהוא גם סקסולוג? האם סקסולוג עובד יותר על טכניקה ופיסכולוג יותר על בעיה רגשית? האם טיפול אצל סקסולוג הוא קצר מועד ואצל פסיכולוג סקסולוג הולכים ממש אחורה והטיפול שנים? לא יודעת למי לפנות." כל המטפלים המיניים המוסמכים על ידי איט"ם , הם קודם כל עובדים סוציאלים, פסיכולוגים או רופאים שיש להם רקע טיפולי קודם והם עברו הכשרה והסמכה רבת שנים בטיפול מיני. אם את הולכת לטיפול מיני בידקי שהמטפל שלך וסמך על ידי איט"ם. טיפול מיני הוא בעצם טיפול פסיכולוגי, רק שהבעיה הראשונה איתה פונים היא בעיה מינית. דרוש אבחון שיכיר את ההתפתחות האישית, הרגשית, החברתית והמינית שלך כדי לזהות מה מקור הבעיה והיכן התחילה. אז ניתן לאמר שיש כאן טיפול פסיכולוגי, אך ממוקד במיניות. טיפול מיני במרבית המקרים הוא ממוקד מטרה, והוא מותאם למטופל ולבעייתו הספציפית. יש כאלה שהטיפול בהם ידרש לתהליך ארוך יותר ויש כאלה שהטיפול שלהם יהיה יותר קצר, ממוקד והתנהגותי. תלוי באדם, ביכולותיו, ובבעיה המדוברת. מקווה שעשיתי לך קצת סדר. במקרה שלך נשמע נכון שתטופלי על ידי מטפל מיני מוסמך שיש לו יכולת לאבחן את מקור הבעיה שלך , שנשמעת מאד עמוקה ולא טכנית.. חייבים חפש את הסיבות שגורמות לך לרתיעה מסקס או לחששות שלך מקשר. ואז יידרש טיפול שיסייע לך להתגבר ולפתור את הקשיים האלו. הטיפול יכול גם לסייע לך לפתור קשיים רגשיים וגם לתת לך כילים התנהגותיים. מקווה שהדברים יותר ברורים לך עכשיו מוזמנת לפנות במידת הצורך למייל [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות