פסיביות במיטה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

19/11/2015 | 18:59 | מאת: יוסי

שלום, בת זוגי מזה שנה היא בחורה מאוד פסיבית במיטה...זה דבר שניתן לשינוי? או שאולי כך היא תהיה תמיד? זה מונע ממני להתקדם הלאה בקשר.

שלום לך אני מבינה מדבריך שאתה חווה את חברתך כפאסיבית במיטה- התנהגות מינית פאסיבית יכולה לנבוע ממספר גורמים: האחד גורם אישיותי, יש אנשים שבאופיים הם יותר פאסיביים, יכול להיות גם שמעצורים בסקס או במיניות גורמים לקפאון או פסיביות בהתנהגות, קושי להביע את רצונותיה, העדפותיה או את עצמה במיטה.. איני יכולה לדעת מה הסיבות אצל חברתך. אך חשוב שתבין שפסיביות במיטה היא תגובה והרבה פעמים זה מצב שניתן לשנוות אותו אם היא תרגיש יותר חופשיה איתך או עם גופה ומיניותה. מה שהייתי מציעה לך כאן הוא לנסות לשוחח איתה על התחושות שלה לגבי סקס, מה אוהבת? מה עושה לה את זה? להתחיל לשחרר קודם כל את השיחה ביניכם. להגיד לה שהכל מקובל עליך ושלא משנה מה תרצה .. לנסות לסייע לה להשתחרר יותר איתך ואז אולי תרגיש נח להיות פאסיבית פחות. במידה ותראה שלמרות כל המאמצים קשה לשנות את זה, תמיד ניתן לפנות למספר שיחות של טיפול מיני כדי לראות מה ואם יש דברים שעוצרים אותה. מוזמן במידה ויהיו עוד שאלות בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות